Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Trapas: Arsenal potopila v duelu s nováčkem hrubka gólmana

Sport

  18:51
LONDÝN - Pořádnou ostudu si uřízli fotbalisté Arsenalu v 6. kole nejvyšší anglické soutěže. Svěřenci kouče Arséne Wengera prohráli na domácím hřišti 2:3 s West Bromwichem Albion. Nováček ligy, za kterého hraje také český útočník Roman Bednář, vyhrál na hřišti "Gunners" poprvé sedmadvaceti letech.

Arsenal - W.B.A. foto: Reuters

Hosté udeřili třikrát po přestávce, poté co měli převahu překvapivě již v prvním dějiství. V něm udrželi domácí bezbrankový stav jen díky brankáři Almuniovi, který ve 38. minutě chytil Bruntovi penaltu. Jak rychle se může z hrdiny stát zatracenec se ale španělský gólman přesvědčil po pauze.

DÁLE ČTĚTE

Nejprve se v 50. minutě parádně trefil Odemwingie, za dvě minuty na to se již Almunia ale musel červenat. Po chytré patičce na něj z úhlu běžel Jara, který sice vypálil tvrdě, ale přesně do míst, kde stál gólman Arsenalu. Ten si ale míč nešikovně srazil do branky. Když se v 73. minutě trefil Thomas, zdálo se být rozhodnuto. Ostatně podobný názor sdíleli jak nespokojení fanoušci, tak také komentátoři britské televize, který situaci zhodnotili dvěm slovy: "Game over."

ARSENAL 2:3 WEST BROMWICH ALBION:

Kanonýři, za které od 56. minuty hrál i střídající záložník Tomáš Rosický, se však v závěru vzchopili a dvěma brankami Nasriho zápas zdramatizovali. Největší šanci na vyrovnání měl v poslední minutě nastavení právě Rosický, ale z voleje přestřelil branku. "Baggies", v jejichž sestavě chyběl útočník Roman Bednář, vyhráli na hřišti Arsenalu po dlouhých 27 letech.

Svěřenci trenéra Roberta Di Mattea se dočkali venkovního ligového vítězství po osmnácti zápasech. I tak ale zažívají velmi povedený vstup do sezony, v šesti duelech získali již 10 bodů a momentálně patří nováčkovi pátá pozice, druhý Arsenal získal jen o bod více.

Liverpool se nadále trápí
V matných výkonech pokračují fotbalisté Liverpoolu, kteří doma jen remizovali se Sunderlandem 2:2. Už tři zápasy čekají na ligovou výhru a v neúplné tabulce se s pouhými šesti body krčí až na patnácté pozici.

Svěřence trenéra Roye Hodgsona, kteří ve středu z Ligového poháru vypadli po penaltách s Northamptonem ze čtvrté ligy, poslal do vedení po pěti minutách Nizozemec Kuijt. Už za dvacet minut však z penalty srovnal útočník Bent, který navíc tři minuty po přestávce druhou trefou výsledek otočil.

Alespoň bod zajistil domácím v 64. minutě kapitán Gerrard, který dal v posledních dvou ligových zápasech tři branky. První výhry v sezoně se dočkali hráči West Hamu, kteří porazili v londýnském derby Tottenham na svém hřišti 1:0 brankou francouzského útočníka Piquionneho a posunuli se na předposlední místo v tabulce.

Domácí záložník Radoslav Kováč odehrál poslední minutu, náhradní brankář Marek Štěch do hry z lavičky nezasáhl. Na dno tabulky klesl Everton, který po bezbrankové remíze s Fulhamem zůstává jako jediný tým v Premier League bez vítězství.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!