Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trávník po remíze v Jablonci: Můžeme být rádi, že jsme nedostali třetí gól

Zprava Miloš Kratochvíl z Jablonce a Michal Trávník ze Sparty. foto: ČTK

Jablonec - Fotbalista Michal Trávník se poprvé od červnového přestupu z Jablonce do Sparty představil s Pražany na severu Čech, návrat mu ale po ztraceném vedení a remíze 2:2 zhořkl. Připustil, že dvougólový náskok by Letenští neměli pustit.
  6:00

Sparta se prvním poločasem ukolébala, Jablonec dvoubrankový rozdíl stáhl a bere bod

„Návrat jako takový byl fajn, sem se budu vždy rád vracet, jenže ten výsledek mi radost neudělal,“ řekl novinářům Trávník. „Pro nás je to samozřejmě ztráta. Vedení 2:0 bychom si měli pohlídat, nebo nejlíp navýšit třeba na 3:0. Takhle je to pro nás hodně špatné. Takové zápasy už musíme umět dohrávat,“ dodal pětadvacetiletý záložník.

Jeho celek v duelu 16. ligového kola vedl už v 17. minutě 2:0 po gólech Libora Kozáka s Martinem Frýdkem, ale po přestávce srovnali střídající Janové Matoušek a Chramosta.

Zleva Jan Sýkora z Jablonce a Michal Sáček ze Sparty.
Zleva Libor Kozák ze Sparty a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

„Přitom jsme věděli, že Jablonec na nás po pauze vlétne. Znám, jak to tu chodí. Jenže přišla první chyba ve vlastním vápně a rychlý gól, před druhým jsem zase chyboval ve středu pole já,“ připustil Trávník.

Letenští podle něj rozhodně nechtěli v druhé půli jen bránit dvougólový náskok. „Vedení 2:0 nic neznamená, proto jsme chtěli jít za třetím gólem. Jenže domácím hodně pomohl příchod dvou hráčů, přinesli tam trochu rychlosti. To nám dělalo problémy a bohužel jsme se s tím nevyrovnali. Můžeme být rádi, že jsme nakonec neinkasovali potřetí, měli několik nebezpečných skrumáží,“ dodal Trávník.

Autor: