Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trenér Arsenalu Arteta má koronavirus, první případ hlásí i Chelsea. Lize hrozí přerušení

Koronavirus se nevyhnul ani lodivodovi Arsenalu. Mikel Arteta, jenž pozvedl výkony Kanonýrů, se nakazil nejspíš od majitele Olympiakosu Pireus při vzájemném zápase Evropské ligy. foto: Reuters

Londýn - Trenér fotbalistů Arsenalu Mikel Arteta se nakazil koronavirem. Víkendový zápas jeho týmu proti Brightonu byl odložen a kluby anglické ligy svolaly na pátek mimořádné jednání o dalším programu soutěže, které teď hrozí přerušení. První případ nákazy oznámila také Chelsea, na COVID-19 byl pozitivně testován mladý anglický reprezentant Callum Hudson-Odoi.
  8:05

Před zveřejněním prvních případů kluby Premier League ještě ve čtvrtek plánovaly, že budou na rozdíl od většiny evropských lig pokračovat v programu s diváky na tribunách.

Fotbalové EURO letos nebude, dle francouzských médiích ho UEFA přesune na příští rok

„Je to velké zklamání. Podrobil jsem se testu okamžitě, jakmile jsem se začal cítit špatně. Vrátím se do práce hned, jak to bude možné,“ uvedl Arteta, po jehož potvrzené nákaze skončil v karanténě celý první tým Arsenalu včetně trenérského štábu a členů mládežnické akademie. „Je zřejmé, že nebudeme moci odehrát několik zápasů v plánovaných termínech,“ uvedlo vedení klubu.

Už ve středu bylo z preventivních důvodů zrušeno ligové utkání Arsenalu proti Manchesteru City, protože „Kanonýři“ přišli v závěru února v Evropské lize do kontaktu s majitelem Olympiakosu Pireus Evangelosem Marinakisem. Ten v úterý oznámil, že má koronavirus.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!