130 let
Trenér fotbalistů Augsburgu Heiko Herrlich.

Trenér fotbalistů Augsburgu Heiko Herrlich. | foto: ČTK

Trenér fotbalistů Augsburgu přijde o debut na lavičce. Kvůli zubní pastě musí do karantény

Sport
  •   8:45
Augsburg (Německo) - V sobotu měl Heiko Herrlich poprvé v zápase vést fotbalisty Augsburgu, ale porušením karantény o debut přišel. Zatímco celý tým je v přísné izolaci a společně se může pohybovat jen mezi hotelem a stadionem, osmačtyřicetiletý kouč si odskočil do obchodu, protože potřeboval zubní pastu. V sobotu proto bude Augsburgu se třemi Čechy při ligovém restartu chybět.

„Byla to chyba,“ přiznal Herrlich. Augsburg s Tomášem Koubkem, Markem Suchým a Janem Morávkem angažoval bývalého reprezentanta 10. března, o tři dny později německou ligu přerušila pandemie nemoci covid-19. Zápasovou premiéru si měl užít v sobotu proti Wolfsburgu.

„Udělal jsem chybu, že jsem hotel opustil. I když jsem dodržel všechna hygienická opatření, už to nemůžu vzít zpátky. V této situaci jsem nesplnil svou funkci být pro mančaft i veřejnost vzorem,“ zpytoval svědomí s odstupem po incidentu Herrlich. Do blízkého obchodu zamířil pro zubní pastu a také pro krém na ruce.

Před sobotním restartem fotbalové ligy v Německu musejí všechny týmy držet týden přísnou karanténu. Herrlich už ani dnes nepovede trénink. Klub oznámil, že v příštích dnech podstoupí další testování na covid-19. „Po dvou negativních výsledcích bude moci znovu převzít trénink,“ dodal.

Autor: ČTK