Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Trenér CSKA Moskva Sluckij: Čeká nás těžký zápas, Plzeň hraje dobře

Sport

  13:00
PLZEŇ - Přestože trenér fotbalistů CSKA Moskva Leonid Sluckij očekává, že úterní duel Ligy mistrů s Viktorií Plzeň bude hodně složitý, nepochybuje o udržení třetího místa ve skupině a postupu do Evropské ligy. Setrvání v pohárové Evropě je momentálně pro CSKA jasnou prioritou.

Trenér CSKA Moskva Leonid Sluckij foto: ČTK

"Čeká nás velice těžké utkání. Viktoria hrála v Rusku opravdu dobře a to samé očekávám i od zítřejšího zápasu. Každopádně pro nás je v dané situaci jasnou prioritou účast v Evropské lize, s tím jsme do Plzně přijeli," řekl Sluckij. Podobně to vnímají i hráči, kteří si nepřipouštějí, že by v Plzni o třetí místo přišli. "Jsme naladěni na výhru, jiná nálada v týmu ani panovat nemůže," řekl záložník Alan Dzagojev. "První utkání jsem sice sledoval jen v televizi, ale bylo vidět, že Plzeň je kvalitní tým. Naše výhra nebyla snadná, ale my si přijeli pro postup. Nic jiného nás nezajímá," dodal ruský reprezentant.

Polsko - Rusko (Dzagojev)

Přestože CSKA stačí k postupu remíza, nehodlá jen bránit výhru 2:3 z prvního duelu. "Nechceme jen držet výsledek, protože rozdíl není takový. Nechceme přenechat iniciativu Viktorii, která hraje dobrý poziční fotbal. To by byl velký problém. Proto chceme být také aktivní," naznačil Sluckij taktiku. V utkání nemůže počítat s elitním útočníkem Seydou Doumbiou, který je zraněný. Zatím není také jasné, zda nastoupí největší hvězda týmu Keisuke Honda, který se chystá v zimě přestoupit a v Plzni by se měl s dresem CSKA loučit.

"Na utkání se připravuje stejně jako ostatní, proto má stejnou šanci hrát," uvedl Sluckij. Oproti prvnímu utkání může nastoupit Dzagojev, který se již zbavil zdravotních problémů. Připouští však, že zatím není v ideální formě, jakou měl například před rokem a půl, kdy trápil obranu české reprezentace na mistrovství Evropy. "Ještě se necítím stoprocentně. Měl jsem dlouhou pauzu a začal jsem trénovat teprve nedávno. Cítím se tak na 65 či 70 procent," řekl Dzagojev.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!