Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Trenér fotbalistů United se opřel do sudího Webba. Skandální, říká

Sport

  20:34
V éře Alexe Fergusona si známý anglický sudí Howard Webb občas vyslechl, že nadržuje Manchesteru United. Po středečním ligovém utkání ho Fergusonův nástupce David Moyes vůbec nešetřil. "Udělal jedno z nejhorších rozhodnutí, co jsem kdy viděl. Bylo to skandální," řekl Moyes.

Trenér fotbalistů Manchesteru United David Moyes foto: ČTK

Moyes, který legendárního Fergusona nahradil loni v létě, zuřil po středeční ligové porážce s Tottenhamem (1:2). Od začátku ročníku byla čtvrtá doma a šestá celkově. Tolik jich United neměli za celou minulou sezonu, kdy získali titul...

Trenér Manchesteru sudímu vyčítal dvě situace ze závěru druhého poločasu: neodpískaný zákrok hostující brankáře Huga Llorise v pokutovém území na Ashley Younga a rovněž neodpískaný souboj těsně před vápnem, kdy se Adnan Januzaj střetl s jedním z obránců Tottenhamu.

"Neuvěřitelné rozhodnutí," komentoval Moyes na tiskové konferenci střet Younga s Llorisem. "Brankář vyběhl, Ashley Young před ním odehrál míč a Lloris ho pak trefil," řekl Moyes.

"Když podobný zákrok uděláte kdekoli na hřišti, může to být červená karta," zmínil, že Llorisova noha byla při souboji příliš vysoko. "Lidé, kteří se starají o rozhodčí, by se na to měli podívat a říct, jak to mělo být."

Je pravda, že Lloris zasáhl protivníka, nikoli míč. "Myslel jsem si, že odpíská penaltu," přiznal i hostující kouč Tim Sherwood.

Moyes sudího Webba ještě sepsul za neodpískaný faul na Januzaje na hranici vápna, po kterém mladík dostal žlutou kartu za protesty. "Rozhodně nesimuloval, i to bylo špatné rozhodnutí," zuřil Moyes.

Manchester v zápase po hlavičce Adebayora prohrával 0:1 v půli, po hodině hry dal Eriksen druhý gól. Vzápětí Wellbeck snížil, domácí měli tlak, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

David Moyes se do rozhodčích tvrdě opřel

Jak v kontrastu s Moyesovými slovy vyznívá řeč José Mourinha, kouče konkurenční Chelsea. Mourinho při svém předchozím působení v Chelsea (2004 až 2007) rozhodčí často kritizoval a obviňoval je, že nadržují United. Nyní po utkání v Southamptonu sudího Martina Atkinsona ocenil, že za stavu 0:0 dal jeho svěřenci Oscarovi žlutou kartu za simulování v pokutovém území.

"Dobrá práce od rozhodčího," řekl Mourinho. "Oscar není hráčem, který by simuloval. Vysvětlil mi, že si myslel, že ho brankář podrazí. Ale on svůj pohyb včas zastavil. Správná žlutá karta."

Chelsea však nakonec duel vyhrála 3:0. To k Moyesově frustraci jistě přispělo, že Manchester ztratil body po čtyřech výhrách. Už se zdálo, že po rozpačitém začátku se zvedá, ale v přímém souboji s jedním z kandidátů na přední příčky podlehl.

Na Arsenal po dvaceti kolech, což je těsně za polovinou soutěže, ztrácí jedenáct bodů. Velký odstup má na Manchester City (10 bodů) i na Chelsea (9 bodů). A soudě podle síly a formy týmů se zdá, že United do boje o titul nezasáhnou. A budou mít starosti, jak urvat čtvrtou příčku, která ještě zaručuje kvalifikaci o Ligu mistrů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!