130 let

Ryan Giggs (vlevo) a José Mourinho. | foto: Reuters

Mourinha znovu rozčílili rozhodčí. Chtěl penaltu a divil se vyloučení

Sport
  •   10:53
LONDÝN/PRAHA - Netrpělivě se díval do pokutového území, s napětím sledoval poslední akci zápasu. Pak José Mourinho zakroutil hlavou a s naštvaným výrazem se vrátil na lavičku. "Kdybych řekl to, co mi leží na srdci, dostal bych se do problémů," řekl kouč fotbalistů Chelsea.

Chelsea ve čtvrté minutě nastavení přišla na Manchesteru United o vítězství (1:1), protože neubránila standardku. Inkasovala možná i proto, že před bránou chyběl důrazný stoper Ivanovič.

Krátce předtím za faul na Angela di Máriu dostal druhou žlutou kartu. Mourinho s vyloučením nesouhlasil, s výkonem rozhodčího Phila Dowda nebyl spokojený. Zároveň kritizoval, že v první půli po zákroku Smallinga na Ivanoviče nenařídil penaltu.

„Červená karta, věděl jsem, že to přijde,“ pronesl Mourinho. Šest jeho hráčů sudí napomenul, Ivanoviče pak dvakrát, což znamenalo vyloučení.

Rafael Da Silva v obležení obránců Chelsea
Didier Drogba z Chelsea oslavuje vstřelenou branku.
Chris Smalling (vpravo) se snaží obrat o míč Edena Hazarda.
Chris Smalling (vlevo) vs. Didier Drogba.

„Jestliže mám komentovat druhou žlutou kartu, musím mluvit o spoustě jiných věcí. Když mám komentovat vyloučení, musím říct o penaltě na Ivanoviče. Ale ani o jednom se mi mluvit nechce,“ podotkl. „Kdybych to udělal, dostal bych se do problémů.“

Chelsea vedla od 53. minuty po hlavičce veterána Drogby, který v sestavě nahradil zraněného nejlepšího střelce Diega Costu.

„Není fér mluvit o Drogbovi, protože fantasticky hráli všichni, byli skvělí,“ řekl Mourinho. „Druhý poločas byl mnohem lepší, od začátku zápasu bylo vidět, že chceme vyhrát.“

Ale nakonec nevyhráli. Hosté měli po gólu další možnosti, zápas mohli rozhodnout. I tak vedou Premier League se čtyřbodovým náskokem před Southamptonem, obhájce trofeje Manchester City ztrácí ještě další dva body.

Mourinho se objal s van Gaalem

„Nestaráme se o ostatní, ale jen o sebe,“ zdůraznil Mourinho. „Remíza není výsledek, který jsme chtěli. Ale výkon, který jsme předvedli znamená, že se nemusíme dívat na ostatní. Máme náskok a za sebou oba zápasy v Manchesteru.“ Oba 1:1.

Bezprostředně po závěrečném hvizdu Mourinho vyrazil na lavičku soupeře, kde objal domácího kouče Louise van Gaala. Oba jsou velcí přátelé, před lety totiž Mourinho dělal Van Gaalovi asistenta v Barceloně.

Autor: