Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Mancini by v City uvítal Van Persieho

Sport

  17:46
MANCHESTER - Trenér Manchesteru City Roberto Mancini by do svého mužstva rád získal nizozemského fotbalistu Robina van Persieho. Kapitán Arsenalu a spoluhráč Tomáše Rosického váhá s prodloužením současného kontraktu, který končí v červnu 2013, a po osmi letech by mohl změnit působiště.

Arsenal - AC Milán (van Persie) foto: ČTK

Osmadvacetiletý útočník má zřejmě životní formu. S 25 brankami kraluje anglické lize a dohromady v této sezoně zaznamenal už 32 přesných zásahů.

Londýnský tým však ve středu vypadl z Ligy mistrů a dříve také z obou domácích pohárů a v Premier League je čtvrtý. Posedmé za sebou tak zakončí ročník bez trofeje.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

"Pokud chce nějaký výborný hráč opustit své mužstvo, pak máme zájem. Myslím však, že Van Persieho momentálně sledují všechny velké kluby," citovala britská média Manciniho, který kanonýra zařadil mezi pět nejlepších útočníku světa po bok Lionela Messiho, Cristiana Ronalda a svých svěřenců Sergia Agüera a Maria Balotelliho.

Podle italského kouče, jehož tým v létě Arsenalu přetáhl obránce Gaela Clichyho a záložníka Samira Nasriho, bude potenciální obchod s "Kanonýry" složitý. "V současnosti je jejich nejlepším hráčem, takže ho budou prodávat jen velmi neradi. Myslím si, že Arsenal v létě nakoupí dobré hráče a udělá vše pro to, aby Van Persieho udržel," uvedl Mancini.

Autoři: ,