Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Trenéra Radu štvaly individuální chyby: Když dáme venku tři branky, měli bychom uspět

Sport

  9:48
Dunajská Streda - Podle trenéra Petra Rady mají fotbalisté Jablonec natolik zkušený tým, že by na tři vstřelené branky ve venkovním utkání měli postoupit. Severočeši však ve čtvrtek prohráli v 2. předkole Evropské ligy v Dunajské Stredě po divokém průběhu 3:5 po prodloužení a stejně jako vloni vypadli hned s prvním soupeřem.

Trenér Jablonce Petr Rada. foto: Ota Bartovský, MAFRA

Rada má obavy, aby se vyčerpávající zápas a brzké vyřazení na mužstvu neprojevily v následujících ligových duelech.

Dominik Pleštil z Jablonce po prohraném utkání v Dunajské Stredě.
Hráči Dunajské Stredy se radují z gólu proti Jablonci.

„Když dáme tři branky venku, takhle zkušený tým by to už měl dovést do úspěšného konce. Nedá se nic dělat, vypadli jsme. Jsem hodně zklamaný, hlavně z individuálních chyb, ty dnes rozhodly,“ citoval Radu klubový web z tiskové konference.

Jeho svěřenci vypadli hned ve 2. předkole Evropské ligy stejně jako před rokem, kdy nestačili na outsidera Pjunik Jerevan. „Stálo nás to hodně sil. Dlouho o porážce přemýšlet nemůžeme. Rozebereme si to, musíme být hodně na špičkách. Mám trochu strach, aby se to na nás neprojevilo v následujících ligových zápasech,“ prohlásil Rada.

Narozeniny, gól a postup. Liberecký útočník Rabušic zažil v Litvě povedený večer

Jeho tým na půdě lídra slovenské ligy už v šesté minutě prohrával, ale poté dokázal skóre i díky dvěma brankám Ivana Schranze otočit a do 85. minuty vedl 3:2. Následně domácí srovnali a v prodloužení už dominovali. 

„Vstoupili jsme do toho dobře, ale dostali jsme zbytečnou branku už v šesté minutě. Vyrovnali jsme šťastnou tečovanou střelou a tím jsme se vrátili zpátky do zápasu. Pak to bylo z naší strany slušné. Chtěli jsme být aktivní i dál, to se nám podařilo. Šli jsme do vedení Schranzem, jenže pak jsme přepustili iniciativu domácím a ti vyrovnali na 2:2. Zase jsme vedli z penalty, ale zase jsme přestali být aktivní a byli jsme potrestaní vyrovnávací brankou šest minut před koncem,“ konstatoval Rada.

„Domácí byli hodně nebezpeční. V prodloužení nám dali dvě branky dobře trefenými střelami. My jsme pak hráli hodně pasivně, může to být i strachem o výsledek. Máme ale natolik zkušený tým, že bychom se z toho měli dokázat oklepat. Zkušení hráči by si s tím měli poradit,“ doplnil bývalý reprezentační trenér.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...