Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Slavia střídá slušné pasáže s mizérii. Kouč: Lekneme se a přestaneme hrát

Sport

  7:30
PRAHA - V úvodních dvou zápasech sezony (před týdnem Plzeň 1:2 a nyní Liberec 2:2) předvedli fotbalisté Slavie solidní pasáže, ve kterých naznačili své možnosti. „Ale my musíme takhle hrát celých devadesát minut,“ řekl trenér Dušan Uhrin po nedělní remíze s Libercem.

Trenér Slavie Dušan Uhrin. foto: ČTK

Dávají vám ty lepší pasáže naději do budoucna?
Tak bych to neřekl. Musím hráče naučit hrát celých devadesát minut. Jestli to bude hned v příštím zápase v Brně nebo potom proti Jihlavě, to nevím. Ale pasáže, o kterých mluvíte, mi ukazují, že na to máme a že můžeme hrát kombinační fotbal. Z hráčů musíme dostat, že se leknou a přestanou hrát.

SOUHRN: Plzeň nečekaně vyhořela na Dukle, namále měla i Sparta. Ligu vede Zlín

Jak?
Musíme trénovat, jak trénujeme. Některé pasáže máme výborné. Jsou to takové třicetiminutovky, ale to nestačí. Myslím, že na to máme. Když hráči dokážou takhle hrát dvacet nebo třicet minut, tak to musí dokázat celý zápas.

Také proti Liberci jste v prvním poločase hráli slušně, ale ve druhém jste ani jednou nevystřelili. V čem byl problém?
Problém byl v tom, že jsme špatně kombinovali. Když jsme měli míč, tak jsme se schovávali a nešli do útoku tak, jako se nám to dařilo v první půli.

Co bylo špatně při inkasovaných gólech?
Byli jsme nezodpovědní před vlastní bránou. Při standardce jsme neohlídali soupeře. Přitom každý z hráčů ví, koho má hlídat. To samé u druhého gólu. Michal Švec tam sice reklamoval, že to byl faul, ale podle mě to faul nebyl.

Otázku na Milana Škodu a Jaromíra Zmrhala dostáváte pravidelně. Přesto - jak to vypadá s jejich případným odchodem? Je něco nového?
Ještě jsem je neprodal, takže je to dobré. Dobře, teď vážně. Nic nového zatím není.

‚Jenom minuta nastavení?‘ Uhrin se vrátil do Plzně a vypěnil na sudího

Jak to vypadá se zraněným kapitánem Martinem Latkou?
Nechtěli jsme se unáhlit, aby pak nechyběl několik zápasů, jako se mu to stalo v minulém ročníku. Bude v pořádku.

Poprvé jste byl v Edenu jako trenér domácích. Co jste říkal na atmosféru?
Cítil jsem se jako doma. Celý stadion fandil. Fanouškům děkuju, i když jsme výsledek nakonec pokazili. Vidím, že diváci chtějí chodit na fotbal, takže jsem rád. Pevně věřím, že příště vyhrajeme. Uděláme pro to všechno. Doufám, že to nebudou jenom slova.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!