Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ščasný si španělský tým nepřál, přesto opět vyhrál tipovačku

Sport

  15:15
PRAHA - Před losem osmifinále Evropské ligy vyhrál trenér fotbalistů Sparty Zdeněk Ščasný tipovací soutěž realizačního týmu a úspěch zopakoval i před čtvrtfinále. Osmapadesátiletý kouč to před zápasy s Villarrealem považuje za dobré znamení, přestože si španělského soupeře příliš nepřál.

Zdeněk Ščasný foto: ČTK

Sparta jde na Villarreal. Klopp si zahraje s Liverpoolem proti ‚svému‘ Dortmundu

„Bereme to, jak to je. Španělsko jsme nechtěli, protože jde o kvalitní soupeře a třeba Villarreal vyřadil Neapol a Leverkusen,“ řekl Ščasný novinářům. „Ale protože v losování byly hned tři kluby, tak jsem zase vyhrál tipovačku. Mám radost a třeba je to dobré znamení,“ dodal v nadsázce.

Sparta zatím v Evropské lize neprohrála. V základní skupině remizovala se Schalke a v play off vyřadila Krasnodar a Lazio Řím. O šancích na postup ze čtvrtfinále však Ščasný příliš mluvit nechtěl. „Dělám to nerad. My máme výhodu, že do těchto zápasů nejdeme jako favorit. Platilo to s Laziem a možná i s Krasnodarem,“ uvedl.

„Klukům to dává určitou volnost, ale to je jen A. Pak je tady B, že se to musí odehrát a odpracovat na hřišti. Villarreal je tedy favorit, hraje na špici španělské ligy, ale nikdy nevíte, co se může stát. Procentuálně bych však naši šanci nerad vyjadřoval,“ prohlásil Ščasný.

Podle letenského kouče ani nehraje roli, že Sparta na rozdíl od dvou předchozích kol začne poprvé venku. „Nehraje to roli, ale bylo by optimální tam uhrát dobrý výsledek do domácí odvety. Nicméně u těchto týmů stejně nevidím moc rozdíl, jestli hrají doma, nebo venku,“ uvedl.

Lazio Řím vs. AC Sparta Praha (Parolo bojuje o míč s Frýdkem).
Lazio Řím vs. AC Sparta Praha (radost hostí).

Sparta ve čtvrtek vyřadila Lazio Řím, kvůli stávce na letišti ale nemohla odletět dnes, ale musela hned po zápase. Ščasný přiznal, že si proto ani nedokázal postup přes zvučného soupeře užít. „Rychle jsme cestovali, aby mohli kluci co nejvíc odpočívat,“ řekl kouč, jehož tým už v neděli čeká derby se Slavií.

„Ale pocit z úspěchu vám vydrží stejně jenom chvíli,“ dodal. „Je to stejně zvláštní. Když prohrajete, tak to vydrží týden, ale tohle je za chvíli pryč. Je to bordel, není to spravedlivé, ale je to tak,“ prohlásil.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.