Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vavruška: Daří se nám, ale Příbram fotbalem pohrdá

Sport

  10:00
PRAHA/PŘÍBRAM - Jedno prvenství už mají fotbalisté Příbrami v kapse, ačkoliv sezona ještě neskončila. Pod vedením trenéra Davida Vavrušky (39) se odnaučili šetřit góly a pět kol před koncem ligy mají na kontě 42 přesných tref. To je počet, jehož ve středočeském městě ještě nikdy v historii první ligy nedosáhli.

Trenér fotbalistů Příbrami David Vavruška (vlevo) hovoří se svým svěřencem Lukášem Brotánkem foto: ČTK

Jak moc si toho ceníte?
Hrozně moc, protože jde o výsledek naší práce. My jsme si řekli, že se budeme snažit hrát dopředu, a tím, že jsme tak začali hrát, jsme také objevili gólové hráče, o kterých jsme ani netušili, že je máme.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Jaké ohlasy na příbramskou formu kolem sebe v současné době slyšíte?
Nejbližší lidé kolem mě jsou rádi, že se nám práce daří. Jinak nečtu noviny a nedívám se na televizi. Vadilo mi ale, že práce kluků nebyla tolik oceněna. Když jsme vyhráli na Spartě, psalo se hlavně o tom, že Sparta zkolabovala. Když jsme zase porazili 4:3 Jablonec, řešilo se, kolik gólů dal Lafata.

V lize platí Příbram spíš za chladnější město. Změnil se přístup diváků po vydařených výsledcích?
Tady to nikoho nezajímá. My to hrajeme hlavně pro sebe, hrát tady pro lidi nemá cenu. Vyhráli jsme na Spartě, bylo to atraktivní utkání, a na další domácí utkání přišlo jen o 300 lidí víc. To nemá cenu řešit, Příbram fotbalem pohrdá.

Jste zklamaní, že se vzestup v tomto ohledu neprojevuje?
Máme výbornou odezvu na nedělní remízu 4:4 v Olomouci. Postavila se tam celá tribuna a zatleskala jim, i když bylo jasné, že domácí museli za každou cenu vyhrát. Nikdo nepískal a nikdo nikomu nenadával. Dostal jsem pak maily od fanoušků Olomouce, že na takový fotbal půjdou i v minus deseti. Takže ocenění vnímáme ze všech možných stran, jenom ne z Příbrami.

Autor: