Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Trenér Vrba: Jsem pyšný na to, co jsme dokázali

Sport

  23:42
PRAHA - Plzeň se v Lize mistrů nezalekla žádného soupeře, ani těch s nejslavnějším jménem. Až po posledním utkání základní skupiny však slaví první úspěch. S italským mistrem AC Milán na závěr uhrála remízu 2:2. "Konečně se k nám štěstí také otočilo čelem," raduje se trenér Pavel Vrba.

Plzeň - AC Milán (Vrba) foto: ČTK

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ:

Konečně se vám podařilo vybojovat v Lize mistrů kvalitní výsledek proti ta slavnému klubu. Dlouho se přitom zdálo, že to dopadne úplně jinak...
V prvním poločase jsme předvedli náš vůbec nejlepší výkon v Champions League. Na začátku toho druhého jsme bohužel doplatili na nekoncentrovanost, slabý důraz stoperů při soubojích. Pak se téměř až do konce zápasu zdálo, že půjde o osudové chyby.

Věřil jste, že tým dokáže ještě dohonit dvougólový náskok soupeře?
Zápas se hrál ve velkém tempu s šancemi na obou stranách. Někdy jsme měli kliku, ale sami jsme trefili dvakrát tyč. Po dvou smolných zápasech proti slavným klubům se k nám štěstí konečně otočilo čelem. Bodu si strašně moc ceníme.

Plzeň - AC Milán (Horváth)
Plzeň - AC Milán (Ďuriš)

Dojalo vás víc závěrečné rozloučení fanoušků nebo vyrovnávací gól Michala Ďuriše?
Nevím, kdy ještě zažiju skandující dav dvaceti tisíc fanoušků. Přesto mě víc dojala trefa na 2:2.

Věděli jste, jak hraje Barcelona s Borisovem? BATE vás ještě mohlo sesadit z třetí příčky znamenající postup do jarní fáze Evropské ligy...
Věděl jsem, že se nemusíme za ničím ohlížet. Nikdo z nás nechtěl spoléhat na to, co se stane v Barceloně. Proto jsme dopředu avizoval, že nechci vědět, jak hraje Borisov. O poločase se ke mně ale doneslo, že Barcelona vyhrává 1:0.

Jaké budou ambice Plzně v Evropské lize?
Přece ty nejvyšší. Jsem pyšný, co jsme dokázali. I tým jako Plzeň může postoupit do Ligy mistrů, čemuž ještě před rokem nikdo nevěřil. Dnešní výsledek je pro nás obrovské povzbuzení do dalších bojů v evropských pohárech. Tam musíme uplatnit zkušenosti, které jsme teď nasbírali. Jinak bychom to všechno, co jsme získali, zase rychle ztratili.

Máte informace, co se stalo Petru Jiráčkovi, kterého odnesli ze hřiště na nosítkách?
Zatím toho moc nevím. Hned odjel do Plzně na rentgen. Zatím to ale nevypadá na nejhorší variantu - přetržené vazy. Doufám, že jde o nějaký méně vážný problém s kotníkem.

Proč místo něj v prvním poločase nastoupil mladík Vladimír Darida a ne někdo zkušenější?
Věřím, že je nástupcem Pavla Horvátha. Potřebuje ještě odehrát spoustu velkých zápasů, ale jsem o přesvědčený o tom, že by Pavla mohl jednou nahradit.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...