Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Trenér Vrba má problém. Machačkala chystá rozprodat své nejlepší hráče

Sport

  6:23
MACHAČKALA - Chystá se výprodej, oznamuje Anži Machačkala. Ruský fotbalový klub, kde působí bývalý trenér české reprezentace Pavel Vrba, má finanční problémy a musí prodat své nejlepší hráče.

Fotbalový trenér Pavel Vrba. foto: ČTK

„Z objektivních příčin, včetně těch finanční povahy, musí Anži provést úpravy ve všech oblastech. Proto stojíme před nevyhnutelným krokem prodat nejlepší hráče jiným klubům,“ stojí v prohlášení Machačkaly.

„Finanční a další těžkosti v současnosti zažívá nejen Anži, ale i řada dalších sportovních klubů, proto vás žádáme o pochopení těchto změn,“ vyzvalo vedení fanoušky.

VIDEO: Zpackané gólovky a zákroky i nepochopitelné zkraty se nevyhnuly Buffonovi ani Costovi

Vrba je v klubu ruského miliardáře Sulejmana Kerimova od léta, kdy po neúspěchu na mistrovství Evropy ve Francii opustil český národní tým. Nedávno se v ruských médiích objevily spekulace, že by mohl v zimní pauze v Machačkale skončit.

Kerimov koupil Anži v roce 2011 a začal do klubu pumpovat obrovské peníze. Díky tomu přišli například Brazilec Roberto Carlos, Kamerunec Samuel Eto’o, Francouz Lassana Diarra či nizozemský trenér Guus Hiddink.

Tým se brzy zařadil ke špičce ruské ligy a hrál evropské poháry, ale v roce 2013 kvůli finančním problémům svého majitele výrazně snížil rozpočet, přišel o největší hvězdy a v následující sezoně sestoupil. Mezi elitu se Machačkala vrátila hned po roce. Momentálně figuruje na jedenácté příčce ligové tabulky.

Autor: