Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Wenger po prohře Arsenalu: Bránili jsme příšerně

Sport

  15:41
LONDÝN - Fotbalisté Arsenalu od začátku února chytili v Premier League skvělou formu, zdolali Manchester City, Liverpool i Tottenham, pondělní domácí porážka 1:2 od zachraňujícího se Wiganu je ale vrátila na zem. Kouč Arséne Wenger po nečekaném klopýtnutí neskrýval zklamání - rozladily ho chyby při obdržených gólech a litoval, že jeho týmu v závěru nezbylo více sil na obrat.

Fotbalisté Arsenalu inkasují, gól Wiganu dává Franco Di Santo foto: Reuters

Arsenal po osmi minutách prohrával 0:2, a i když zanedlouho po akci Tomáše Rosického snížil Thomas Vermaelen, otočit skóre už favorit nedokázal. "Při těch gólech jsme bránili příšerně, vinu na tom nese každý hráč na hřišti. Druhý gól jsme navíc dostali v deseti," zlobil se Wenger.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Jeho svěřenci prý vůbec nezvládli situaci poté, co se krátce před obdrženými brankami zranil Mikel Arteta. "Trvalo nám strašně dlouho, než jsme vystřídali. Nemohli jsme poslat na hřiště nového hráče, protože Ramsey nebyl připravený. A oni nás za to ztrestali," prohlásil Wenger.

Na Arsenalu se prý projevil náročný program

I za stavu 0:2 věřil, že "Kanonýři" mohou otočit skóre podobně, jako se jim to povedlo na konci února proti Tottenhamu (5:2). Druhý poločas ale Wengera zklamal. "V první půli jsem cítil, že máme na to, abychom vyrovnali. V druhé půli ale šla naše hra dolů, ztratili jsme soudržnost, a každý se snažil hrát individuálně. Nezbylo nám dostatek sil," mínil Wenger.

Na Arsenalu se podle něj projevil náročný program. "V posledních dvou třech měsících jsme toho měli hodně. Těžko říct, jestli to byla psychická nebo fyzická únava. Dohrávali jsme s pěti ofenzivními hráči a moc jsme si toho nevytvořili. Ale všichni jsou na tom podobně. Tottenham prohrál s Norwichem, United na hřišti Wiganu...," konstatoval.

Arsenal drží třetí příčku v tabulce, v dohrávkách se k němu ale mohou na dva body přiblížit Tottenham a Newcastle. O další dva body zpět je Chelsea a právě londýnské derby s "Blues" čeká "Kanonýry" o víkendu. "Je to pro nás klíčový zápas, po porážce s Wiganem o to důležitější. Musíme zapomenout na zklamání a psychicky se na to připravit," dodal Wenger.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!