Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Trenér Zeman u AS Řím skončil. Tým neměl výsledky

Sport

  15:32
ŘÍM - Trenér Zdeněk Zeman byl odvolán od fotbalistů AS Řím, ke kterým se před touto sezonou vrátil po třinácti letech. Český kouč doplatil na sérii špatných výsledků. Jeho tým nedokázal v italské lize pětkrát za sebou vyhrát a po páteční domácí porážce 2:4 s Cagliari mu hrozí, že klesne z osmého místa ještě níž. Mužstvo AS dočasně převzal asistent Aurelio Andreazzoli.

Trenér AS Řím Zdeněk Zeman foto: ČTK

Římský celek zvítězil naposledy před Vánoci, kdy zdolal 4:2 AC Milán. V novém roce získal z pěti zápasů jen dva body. Proto se o možném Zemanově odvolání spekulovalo, ale ještě v úterý sportovní ředitel Walter Sabatini po dvou pohovorech s pětašedesátiletým koučem prohlásil, že má trenér důvěru.

Fanoušci se k němu otočili zády

Změnila to nečekaná prohra s Cagliari, kterému patřila před zápasem 16. příčka. V závěru utkání se k Zemanovi obrazně i doslova otočili zády i fanoušci AS, kteří ještě po zápase protestovali proti současným výsledkům před stadionem. Po dnešní telefonické debatě s prezidentem klubu Jamesem Pallottou, který je v Bostonu, a tříhodinové poradě se vedení rozhodlo Zemana odvolat.

"Rozhodli jsme se propustit Zemana, protože to byl jediný možný krok," řekl novinářům jeden ze sportovních ředitelů AS Franco Baldini. "Není jediný, kdo nese zodpovědnost, ale v této chvíli můžeme vyměnit jen trenéra. Andreazzolimu věříme, zná hráče. Je tu dlouho, takže se tím ušetří čas," uvedl Baldini na adresu asistenta, jenž v klubu pracuje od roku 2005.

Zeman poprvé působil na lavičce AS v letech 1997 až 1999, kdy uvedl do velkého fotbalu současnou klubovou ikonu Franceska Tottiho. Návrat do Říma si Zeman vysloužil povedenou minulou sezonou v Pescaře, kterou dovedl k postupu do Serie A.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!