Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Trest pro Francouze: Anelka dostal osmnáct zápasů, Evra pět

Sport

  16:44
PAŘÍŽ - Francouzský fotbalista Nicolas Anelka nesmí po roztržce s trenérem na mistrovství světa v Jihoafrické republice nastoupit v 18 zápasech za francouzskou reprezentaci. Potrestáni dnes byli i další hráči, kteří po vyřazení útočníka Chelsea z týmu odmítli trénovat.

Nicolas Anelka se mračí i při tréninku (úplně vlevo). foto: Reuters

Obránce Patrice Evra dostal pětizápasový distanc, záložník Franck Ribéry třízápasový a Jérémy Toulalan musí vynechat jeden zápas. Pátý hráč předvolaný před disciplinární komisi Eric Abidal trest nedostal. Vysoké tresty pro fotbalisty korunovaly neúspěšné vystoupení Francie na šampionátu, kde vicemistři světa z roku 2006 uhráli jediný bod a vypadli už v základní skupině.

Čtěte také

Anelka se s bývalým trenérem Raymondem Domenechem pohádal o přestávce druhého utkání proti Mexiku. Forvard Chelsea byl následně za trest vyřazen z kádru a zbytek týmu pak na protest vynechal trénink. Před disciplinární komisí vypovídal vedle Domenecha, který po mistrovství u týmu skončil, také prezident svazu Jean-Pierre Escalettes a bývalý vedoucí reprezentace Jean-Louis Valentin, jenž kvůli bojkotu fotbalistů od týmu odešel. Ribéryho na slyšení nepustilo vedení Bayernu Mnichov, nedorazil ani Anelka.

Domenecha po šampionátu nahradil Laurent Blanc a k prvnímu utkání na lavičce Francie (prohra 1:2 s Norskem) nepozval ani jednoho z 23 hráčů, kteří se v Africe účastnili bojkotu. Francie odstartuje kvalifikační boje o postup na mistrovství Evropy 2012 zápasem s Běloruskem 3. září.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!