130 let
Fotbalista Teplic Milan Matula

Fotbalista Teplic Milan Matula | foto: ČTK

Tři zápasy stop. Teplický Matula byl potrestán za zákrok na Boudjemau

Sport
  •   17:25aktualizováno  17:51
Teplický fotbalista Milan Matula dostal za zákrok na slávistu Damiena Boudjemau stop na tři zápasy. Rozhodčí přímo v zápase neodpískal ani faul, ale devětadvacetiletého obránce dodatečně potrestala disciplinární komise fotbalové asociace.

"Uložili jsme trest na tři soutěžní zápasy, což je na dolní hranici sazby. K tomu jsme došli po vyhodnocení celé situace. Jsme přesvědčení, že trest odpovídá provinění i předchozí rozhodovací praxi," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Matula se proti uloženému trestu může odvolat. Za co ho vlastně dostal?

V 19. kole proti Slavii (1:0) za bezbrankového stavu sprintoval záložník pražskému mužstva Boudjemaa podél lajny, když ho Matula zakřižoval. Slávista špatně došlápl, ošklivě se mu otočil kotník a vzápětí ho trefila Matulova podrážka. Rozhodčí Nenadál faul nepískl, hrálo se dál... Slávisté byli bez ošetřovaného hráče v devíti a inkasovali rozhodující gól.

"Hráč i zástupci klubu před komisí vypovídali a o dané situaci jsme s nimi diskutovali. Logicky si domyslíte, že pohledy nebyly zcela shodné," doplnil šéf disciplinárky Baček.

Hříšník dostává výhružky

Komise se tak shodla s názorem předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkovou, která se k zákroku vyjádřila hned druhý den po utkání: "Šlo o exemplární případ toho, jak je situace vidět v televizi ze zpomalených záběrů, a jak v reálném pohledu ze hřiště. Šlo o souboj v rychlosti, po kterém rozhodčí, hráči ani střídačky nevnímali situaci jako důvod k udělení červené karty. Ale v televizních záběrech a opakovačkách skutečně zákrok působil jako zjevná surová hra."

Teplický kapitán Matula nesmí nastoupit v zápasech proti Mladé Boleslavi, Jablonci a Příbrami.

Na hřišti přitom nebyl už v pátek v Jihlavě, přestože hrát mohl. Podle trenéra Zdeňka Ščasného proto, že mu fanoušci pražského týmu posílali nevybíravé výhrůžky.

"Když na internetu posílají zprávy, ve kterých vyhrožují rodině, psovi a já nevím komu všemu, tak to samozřejmě na psychice nepřidá. Vůbec nechápu, jak se něco takového může dít. Víc bych to nechtěl komentovat," řekl Ščasný.

Autor: