Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trpišovský: Je to možná největší zklamání za celou kariéru. Jsem úplně vyřízený

Trenér Jindřich Trpišovský při utkání s Interem Milán. foto:  Michal Šula, MAFRA

Rozhovor
PRAHA - Slavia ani napotřetí nezískala v domácím prostředí v tomto ročníku Ligy mistrů bod, což Jindřicha Trpišovského velmi zklamalo. Po porážce 1:3 s Interem Milán prý cítil obrovskou bezmoc.
  0:30

Conte: Slavia je opravdu silný tým. Obrovské problémy jsme s ní měli my i Barcelona

„Je to obrovské zklamání, možná největší za celou kariéru. Jsem vyřízený a prázdný, cítím obrovskou bezmoc a mrzí mě to hlavně vůči skvělým fanouškům,“ smutnil na tiskové konferenci trenér Trpišovský.

Trenére, jak moc vás mrzí, že jste ani dnes neuhráli doma alespoň bod? 
To nás trápí ze všeho nejvíc, že oproti venkovním zápasům jsme doma na nule. Hlavně kvůli fanouškům. Nic ale nevzdáváme, venku, kde se nám daří, chceme uspět i v Dortmundu, navíc nás čekají ještě čtyři těžké zápasy v lize.

A jak hodnotíte výkon svého týmu? Tentokrát vám to dopředu příliš nešlo... 
Byl to náš nejhorší zápas v celé Lize mistrů. Dělali jsme spoustu chyb, Inter byl mnohem lepším týmem, především co se týče techniky, my naopak propadali, což se nám dřív nestávalo. 

Co podle vás rozhodlo o dnešní prohře?
Rozhodl skvělý druhý poločas Interu, jeho hráči byli koncentrovaní po celý zápas a díky výborným kontrům nás přehráli. Náš presink přehráli nakopávanými míči na Lukaka, který 90 procent míčů uhrál pro své spoluhráče.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský před zápasem.
Brozovic sebírá skluzem míč Ševčíkovi.

A právě Romelu Lukaku s Lautarem Martínezem vás v obraně nepěkně proháněli...
Je strašně těžké ubránit reprezentačního útočníka Belgie a reprezentačního útočníka Argentiny. Oni dali dohromady vlastně pět gólů, kdežto my jsme své šance neproměnili, což se potvrdilo při obrovské šanci Lukáše Masopusta. Tu by Lukaku s Martínezem proměnili. Oni dají všechno, my až na penaltu nic. 

Rozdíl by tedy podle vás v síle útoků?
Je to jako v tenise, tihle kluci září nejvíc v momentě, když přijde tie-break, což ve fotbale znamená koncovku. To dělí světovou špičku od těch dalších týmů, Inter má útočníky, kteří ty šance promění, my je nemáme. Pořád ale věřím, že my takového útočníka taky v zimě najdeme.

Jak moc vás mrzí, že si výborné publikum opět nepřišlo na své?
Fantastická kulisa je pro nás vynikající, je pro nás proto velká katastrofa a rána, že jsme doma ani jednou nebodovali. Bohužel ty venkovní zápasy jsme zvládli lépe než ty domácí, kde soupeři hrají do naší otevřené obrany.

Domácí zápasy měly téměř totožný scénář. Proč?
Všechno je o tom, že jsme dostali vždycky hned na začátku gól a to určilo ráz celého zápasu. Problém je v tom, že doma jsme měli spoustu šancí, my z nich ale góly nedávali, soupeři ale ano. 

Je pro vás alespoň potěšující, že tým Slavie do 19 let porazil Inter dnes 4:1?
Jsem šťastný, že devatenáctka vyhrála 4:1 a udržela si šanci na postup. Dva jejich hráče máme už vytipované do zimní přestávky, další v přípravě vyzkoušíme.

A co říkáte na to, že byl na zápase přítomný prezident Miloš Zeman?
Je pro nás velká čest, že pan prezident byl vůbec na prvním zápase v životě a byl to zrovna náš zápas.

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...