Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šéf Slavie Tvrdík chce kandidovat do výkonného výboru FAČR a jednat s majitelem Sparty Křetínským

Předseda představenstva Slavie Praha Jaroslav Tvrdík. foto:  Michal Šula, MAFRA

Původní zpráva
PRAHA - Před úterním Ligovým grémiem LFA mnozí Jaroslavu Tvrdíkovi, předsedovi představenstva fotbalové Slavie, vyčítali, že kritizuje a ukazuje na chyby jen ve chvíli, kdy už je pozdě. Minimálně nyní ale ukazuje, že tomu tak není. „Ano, chci se ve fotbalu více angažovat. Musíme společně s Danem Křetínským posílit prestiž Ligové fotbalové asociace (LFA),“ říká v obsáhlém rozhovoru pro LN, jehož celou podobu si budete moct přečíst na Lidovky.cz po poledni.
  5:00

Už na Ligovém grémiu oznámil Tvrdík ostatním účastníkům, že má za sebou několik telefonátů s dalším mocným to ligovým šéfem, miliardářem a majitelem rivala ze Sparty Danielem Křetínským.

„My se dobře známe z byznysové sféry a já Dana Křetínského nesmírně uznávám. Cokoliv, co slíbil, vždy platilo. Ale zařekli jsme se, že o fotbale se bavit nebudeme, je tu pochopitelně přirozená rivalita mezi našimi kluby. Současná zdravotní a ekonomická krize nás však staví před výzvy, kterým jinak než společnou komunikací na nejvyšší úrovni nelze čelit,“ potvrdil poté také pro LN.

Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva fotbalové Slavie.
Předseda představenstva fotbalové Slavie Praha Jaroslav Tvrdík (vpravo)...

Ze dvou nesmiřitelných pražských rivalů se tak na nejvyšších postech stanou pro další měsíce spojenci. Nebo alespoň takový je plán. A Tvrdík má v rukávu ještě jeden. Svoji větší angažovat ve fotbale chce dokázat i kandidaturou do výkonného výboru FAČR.

„Ano, byl jsem k tomu řadou klubů či osobně Miroslavem Peltou vyzván. Budu hledat mezi kluby podporu na kandidaturu na jednu ze dvou pozic reprezentujících profesionální fotbal ve výkonném výboru Fotbalové asociace ČR (FAČR, za LFA v ní jsou nyní Dušan Svoboda a Tomáš Paclík, šéf Plzně – pozn. red.),“ přidal.

Času na přípravu bude mít více než dost, volby do výkonného výboru FAČR se uskuteční až příští rok na podzim. Slavia se tak chce skrze svého bosse zbavit nálepky současného tuzemského lídra na hřišti, ale slabšího soupeře v zákulisí, kde v posledních letech bojuje proti dvojbloku Sparta – Plzeň.

Tvrdík: Nekomunikace vedení fotbalu je Svobodova velká chyba, krizi nezvládl, dál to tak nejde

Ten momentálně drží hlavní postavení ve vedení LFA a jak už bylo popsáno výše, tak má navrch také na půdě FAČR. Dojde v následujících týdnech a měsících ke změně? Slavia má totiž na manažerském poli ještě jeden silný trumf, kterému se za oponou dostává velkému respektu napříč celým spektrem, Jana Nezmara…

Celý rozhovor, který vyšel v dnešní verzi LN, čtěte po poledni na našem webu. 

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...