Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Tvrdík končí smlouvu s FAČR. Vrátíme se při zavedení videa na všech stadionech, vzkázal

Sport

  12:02
Praha - V reakci na poslední události v české Fortuna lize se rozhodl zástupce dozorčí rady CITIC Europe a předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík ukončit spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky. „Citic Europe ke 30.6.2019 ukončila smlouvu o partnerství s FAČR. Platí však naše nabídka, že v případě širší shody na zrychleném zavedení VAR na všechny zápasy jsme připraveni účelově spolufinancovat tento jeden konkrétní projekt,“ napsal Tvrdík na svém Twitteru.

Předseda představenstva fotbalového klubu SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík. foto: ČTK

Jaroslav Tvrdík je jedním z největších zastánců celoplošného zavedení videa na všech českých stadionech. „Mohu potvrdit, že mě pan Tvrdík v tomto směru oslovil, celou situací se budeme určitě dál zabývat, už jen proto, že FAČR dlouhodobě deklaruje, že rozvoj systému podporuje,“ poznamenal předseda asociace Malík.

Předseda představenstva fotbalové Slavie reaguje na události v barážových utkáních, kde došlo k několika pochybením. Především rozhodující utkání mezi Jihlavou a Karvinou vzbudilo hodně vášní. Domácí tým vyčítal hlavnímu sudímu Martinu Nenadálovi, že nevyloučil dva hostující hráče, kteří nedovoleně zabránili Jihlavě ve skórování. A to sudí navíc hráče Jihlavy deptali častými otočenými verdikty.

Zemana doprovodili (zprava) jeho poradce Martin Nejedlý, bývalý fotbalista...
Zleva předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec a předseda představenstva...

Kapitán domácího týmu Lukáš Vaculík o rozhodčích prohlásil, že jsou „prodejné ku*vy bez špetky studu“. Jeho otec a majitel klubu František Vaculík zase mluvil o tom, že si Karviná postup zajistila v zákulisí, a proto přemýšlí, že z fotbalu odejde.

„Citic Europe ke 30.6.2019 ukončila smlouvu o partnerství s FA ČR. Platí však naše nabídka, že v případě širší shody na zrychleném zavedení VAR na všechny zápasy jsme připraveni účelově spolufinancovat tento jeden konkrétní projekt,“ oznámil Tvrdík na svém Twitteru.

04.června 2019 v 11:28, příspěvek archivován: 04.června 2019 v 12:00

Citic Europe ke 30.6.2019 ukoncila smlouvu o partnerstvi s FA CR. Plati vsak nase nabidka, ze v pripade sirsi shody na zrychlenem zavedeni VAR na vsechny zapasy jsme pripraveni ucelove spolufinancovat tento jeden konkretni projekt.

Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí profesionální soutěže a stojí za projektem videorozhodčího, za pomoci svých partnerů a televize O2 dokáže „obsloužit“ tři utkání v každém dějství.

Jaroslav Tvrdík v minulosti odhadl cenu nákladů na video. Za jednu sezonu by to mělo být  přibližně 190 milionů korun.

„Požádal jsem předsedu asociace (FAČR), aby zvážil svolání jednání vybraných partnerů (vedení LFA, akcionáři největších klubů - Sparty, Plzně a Slavie, představitele nejvýznamnějších sponzorů) k diskuzi o zrychleném zavedení videa na všech stadionech ligy a hledání cest jeho financování,“ napsal dříve Tvrdík na svém twitterovém účtu.

Pohne Tvrdík fotbalovými ledy nebo nad českým fotbalem zůstane otazník pochybností?

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...