Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Tvrdík kritizuje tribunu Sever. Odsoudil sprosté nadávky na adresu ‚Franze‘ Straky

Sport

  11:43
PRAHA - Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík odsoudil fanoušky červenobílých, kteří při úterním čtvrtfinále domácího poháru s Karvinou vulgárně uráželi trenéra Františka Straku a jeho rodinu. Šéf Pražanů připustil, že se stydí a hostujícímu kouči se omluvil. Straka v sezoně 2011/12 krátce vedl Slavii, přestože se předtím opakovaně označoval za kovaného sparťana a dlouho působil na Letné.

Jaroslav Tvrdík (uprostřed). foto:  Michal Šula, MAFRA

„Jménem klubu se omlouvám rodině Františka Straky. Stydím se. Včerejší sprosté urážky na adresu manželky a dětí nepatří nejen k jakémukoliv sportu, ale ani do jakékoliv společnosti,“ uvedl Tvrdík na twitteru.

03.dubna 2019 v 08:53, příspěvek archivován: 03.dubna 2019 v 11:37

Jmenem klubu se omlouvam rodine Frantiska Straky. Stydim se. Vcerejsi sproste urazky na adresu manzelky a deti nepatri nejen k jakemukoliv sportu, ale do jakekoliv spolecnosti.

Straka se snažil projevy fanoušků příliš nezaobírat a během utkání šetřil svými obvyklými energickými gesty. „Nechtěl jsem nějakým způsobem zbytečně ještě daleko více rozpoutávat emoce, než jaké tam byly. To nemá cenu se o tom bavit, já ani nechci. Ať si o tom udělá každý obrázek sám. Je to trapné. Samozřejmě, že to i bolí, když tohle slyšíte. To je jasné,“ řekl Straka po porážce Karviné 0:5.

03.dubna 2019 v 08:45, příspěvek archivován: 03.dubna 2019 v 11:39

Obdivuji TS za neuveritelnou podporu, kterou tymu poskytuje. Za praci, kterou si dava s uzasnymi choreografiemi. Ale minule urazeni libereckeho brankare a vcera rodiny trenera Straky, to pro mne neni historicky ideal Slavie. Lidri by meli zvazit, kam spolecny entusiasmus smeruji.

Slavii vedl v deseti ligových zápasech na přelomu let 2011 a 2012, přestože se předtím označoval za sparťanského srdcaře. Fanoušci červenobílých proti němu celou dobu protestovali a Straka pak raději rezignoval.

V sobotním ligovém utkání s Libercem pro změnu slávističtí fanoušci naráželi na vietnamský původ hostujícího brankáře Filipa Nguyena. „Obdivuji tribunu sever za neuvěřitelnou podporu, kterou týmu poskytuje. Za práci, kterou si dává s úžasnými choreografiemi. Ale minulé urážení libereckého brankáře a včera rodiny trenéra Straky, to pro mě není historický ideál Slavie. Lídři by měli zvážit, kam společný entusiasmus směřují,“ uvedl Tvrdík.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...