Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Tvrdík připustil Nezmarův konec. Až bude odcházet, dozvíte se to, pravil

Jan Nezmar (vpravo) při rozhovoru s Jaroslavem Tvrdíkem. foto: Profimedia.cz

Praha - Je to téma, jež se v souvislosti s fotbalovou Slavií často opakuje. A nyní zase: bude u týmu pokračovat jeho sportovní ředitel, chcete-li viceprezident pro sport Jan Nezmar? Klubový šéf Jaroslav Tvrdík poprvé připustil, že by mohlo dojít k jeho odchodu.
  17:06

„Toto téma se pravidelně objevuje na předsezónních tiskových konferencích, kdybych byl podezřívavý, myslel bych si, že jde o součást nějaké marketingové kampaně,“ prohlásil nejprve Tvrdík.

Pak ale zvážněl.

„Honza má osobní, rodinné či zdravotní problémy, důvody, které ho vedou k tomu, že zvažuje, co bude dál.“

Už dříve se spekulovalo o jeho konci, doposud se však vždy podařilo vyřešit neshody, zažehnat dílčí komplikace a Nezmar v klubu pokračoval. Nyní však Tvrdík potvrdil, že úspěšný sportovní ředitel Slavii možná skutečně opustí.

Slávisté se vracejí ze soustředění, jeden z nich má koronavirus.
Slavia prodloužila smlouvy s Coufalem a kapitánem Bořilem

„Honza má nyní platnou pracovní smlouvu. Až klub opustí, tak to oznámíme. V případě, že se tak rozhodne. Má osobní vize, dojíždí z Liberce, má svou rodinu, život, dítě. Až bude odcházet, tak to prostě řekneme,“ prohlásil Tvrdík.

Je to změna v postoji k vystudovanému inženýrovi ekonomie, jenž platí za jednu z klíčových postav ve vzestupu klubu. Dřívější zprávy vedení Slavie ústy Tvrdíka sice vyloženě nepopíralo, ale prosilo o klid na práci. Pak slávistický šéf nadšeně tweetoval fotku, na které drží sportovního ředitele i kouče Jindřicha Trpišovského kolem ramen. Připojil výmluvný popisek: „Nekončíme, ještě jsme ani nezačali! Těšíme se na vás!“

Teď je evidentní, že Nezmar přemýšlí o odchodu. Tak jako už několikrát předtím.

Nejdřív kvůli neshodám s tehdejším generálním ředitelem Janem Krobem. Ze Slavie nakonec v závěru roku 2018 odešel Krob.

Naposledy se do éteru rozletěla zpráva o jeho výpovědi, to bylo na přelomu roku 2019 a 2020. „Ano, týden jsem opravdu neměl smlouvu,“ přiznal Nezmar pro MF DNES. Nakonec však nový kontrakt podepsal, v klubu má oficiálně funkci viceprezidenta pro sport a vzdal se pozice v představenstvu.

„Po dvou letech v klubu jsem pochopil, že jsem si ve Slavii ukrojil velký krajíc,“ vysvětloval to.

Mluvilo se ale i údajných neshodách s Tvrdíkem ohledně dalšího ekonomického směřování klubu. Nezmarovi mělo vadit, že byl v některých případech obcházen. Rovněž se cítil unavený (což logicky zapadá k výpovědi z pozice člena představenstva), vyčerpaný z výkonu náročné profese a neustálého cestování mezi Prahou a Libercem, kde má rodinu.

I proto koneckonců v květnu 2020, kdy se volilo nové vedení Ligové fotbalové asociace, jež v tuzemsku řídí profesionální soutěže, už nekandidoval do Ligového výboru, kde mu po čtyřech letech vypršel mandát.

Pro Slavii je Nezmar důležitou součástí sportovního vedení. Velmi dobře si rozumí s koučem Trpišovským, oba mají na fotbal stejný pohled, spolupracovali spolu už v Liberci. Když se na přelomu roku uklidnily vášně v souvislosti s výpovědí, trenér prohlašoval: „Kdyby odešel, dotkne se to nejen nás trenérů, ale i celé Slavie. Že Nezmič zůstává, je největší posila v tomhle přestupním okně.“

O několik měsíců později spojení Slavie s Nezmarem rozebírá znovu a z Tvrdíkových slov je evidentní, že teď už si klubový boss odchod sportovního ředitele představit umí.

„Ve Slavii máme odborníky z několika oblastí. Odchod kohokoliv z nás: mě, Honzy Nezmara, místopředsedy představenstva Tomáše Syrovátky nebude v současné situaci pro klub znamenat katastrofu,“ uvedl Tvrdík.

„Budu rád za každý jeho den v klubu. Kdyby odešel, zvládneme to. Byť to třeba bude o něco těžší.“

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!