Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Tvrdík se obul do sparťana Šurala. Za všechny nešvary ve fotbale může Slavia, vrátil mu Hejma

Sport

  14:30
PRAHA - Hodně zajímavá výměna názorů proběhla v pondělním diskuzním pořadu TIKI-TAKA na O2 TV Sport. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík poukázal na zákrok na sparťanského útočníka Josefa Šurala v nedělním ligovém duelu s Brnem (3:2), po němž se kopala penalta pro Spartu. Podle něj Šural pád po kontaktu s nohou Borise Taščiho přihrál stejně jako slávista Ruslan Mingazov o týden dříve v derby se Spartou.

Jaroslav Tvrdík prý chování moralisty Josefa Šurala nechápe. foto:  Michal Šula, MAFRA

Šural hrál poprvé proti bratrovi a tvrdí: Penalta byla jasná, strčil mi tam nohu

„Za každou cenu chceme hrát fair play. Jsem velmi rád, že Mingazov alespoň připustil, že se ta penalta pískat nemusela. Šel si pro ni, není to něco, na co bychom byli pyšní. Ale my rozhodčího nijak neovlivňovali,“ uvedl bývalý ministr obrany Tvrdík.

„Pan Josef Šural ze sebe naopak udělal za týden docela směšnou fotbalovou postavu. Hodně mě po derby mrzely zbytečné komentářů sparťanů. Hlavně pana Váchy, který mi to mohl říct do očí, a právě pana Šurala, který přesně věděl, co se stalo,“ doplnil.

Poukázal tak na Šuralovo moralizování po derby a na fakt, že v duelu s Brnem prý útočník Sparty udělal to samé jako Mingazov.

„On (Šural) by si na to měl dávat pozor, když měl plnou pusu odsudků na Mingazova a za týden udělal dle mého to samé,“ dodal v show Tvrdík.

Hejma: Šural to okoukal od Slavie

Zpěváka a moderátora Ondřeje Hejmu, který byl do pořadu pozván jako zástupce fanoušků Sparty, pak Tvrdík vyzval, aby se k Šuralově pádu vyjádřil. „My se, Ondřeji, těšíme na váš názor k té penaltě,“hecoval Tvrdík Hejmu.

„Typická stolička. Za všechny nešvary v českém fotbalu může Slavia,“ bránil se Hejma a přiměl Tvrdíka k potlesku.

Pak ale vážnějším tónem přiznal, že se Šural při svém pádu inspiroval právě Mingazovem, po jehož „letu“ přes sparťana Vjačeslava Karavajeva nařídil sudí Pavel Franěk nesprávně penaltu a Milan Škoda v 92. minutě vyrovnal v derby na 1:1.

Utkání 23. kola první fotbalové ligy: Sparta Praha - Zbrojovka Brno. Zleva...
Ondřej Hejma, Žlutý pes

„Šural je učenlivý člověk. Před týdnem v Edenu hrál a viděl, jak se to dělá. Kopnu si balón, nechci dát gól, skočím na obránce, zavěsím se na něj, rozhodčí to pískne, penalta, gól, funguje to. Tak to udělal taky. Samozřejmě,“ uvedl Hejma.

„Naprostá pravda,“ odpověděl mu Tvrdík a začal tleskat.

„Jediné, co bych mu vytknul je, že když padal, tak už se díval na rozhodčího, jestli píská. To by dělat neměl,“ doplnil Hejma s nadhledem.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...