Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

U fanoušků vyhrál Čech, v elitní pětce byli ale také Horváth a Řepka

Sport

  12:47
PRAHA - V rámci slavnostního vyhlášení ankety Fotbalista roku ČR pořadatelé v pondělí večer oznámili, že stejně jako v hlasování expertů také v premiérové ročníku ankety fanoušků zvítězil Petr Čech před Tomášem Rosickým. Až dnes pořadatelé zveřejnili pořadí na dalších příčkách, kam fandové poslali hodně vysoko i hvězdy domácích trávníků: třetí skončil Pavel Horváth a pátý Tomáš Řepka.

Zleva: Pavel Horváth, Petr Čech, Pavel Vrba foto: ČTK

Fanoušci měli vůbec poprvé možnost zvolit nejlepšího českého hráče a na výběr měli na stránkách www.fotbalistaroku.cz pětadvacet jmen, která se dostala do užší nominace na základě hlasování fotbalové akademie tvořené hráči, trenéry, odborníky a internacionály, patronem ankety se stala sázková společnost Tipsport.

Pořadí v anketě Tipsport Fotbalista roku 2010 očima fanoušků

1. Petr Čech (Chelsea), 2. Tomáš Rosický (Arsenal), 3. Pavel Horváth (Plzeň), 4. Tomáš Necid (CSKA Moskva), 5. Tomáš Řepka (Sparta), 6. Milan Baroš (Galatasaray), 7. Michal Hubník (Olomouc), 8. Zdeněk Pospěch (FC Kodaň), 9. Tomáš Ujfaluši (Atlético Madrid), 10. Jaroslav Plašil (Bordeaux).

I její zástupci byli příjemně překvapeni velkým zájmem hlasujících. Od 10. ledna do 5. února se do hlasování zapojilo téměř 30 tisíc fanoušků, přičemž 83 procent tipujících byli muži, nejčastějším věkem korespondentů bylo 18 až 25 let. Pořadí bylo stanoveno percentuálním ziskem z celkového počtu hlasů, v němž si vedl nejlépe Čech (32 procent), druhý byl Tomáš Rosický (11 procent).

Toho hodně stíhal především Horváth (10 procent), příliš nezaostali ani Tomášové Necid (9) a Řepka (8). Největší zastoupení má Viktoria Plzeň, která dodala do elitní pětadvacítky kvarteto hráčů.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...