Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Ujfaluši končí v Itálii, jde do Španělska

Sport

  20:20
PRAHA - Český fotbalový reprezentant Tomáš Ujfaluši po čtyřech letech opustí Fiorentinu. Třicetiletý obránce to dnes oznámil na tiskové konferenci klubu před posledním kolem italské ligy a potvrdil, že po vypršení smlouvy se chystá v létě přestoupit do Španělska.

Ujfaluši odchází s Florencie. foto: ČTK

Jméno svého příštího zaměstnavatele neprozradil, nejčastěji se spekulovalo o Atlétiku Madrid a Seville, nově se mluví o zájmu Barcelony, kde se očekávají po letošním neúspěchu velké změny.

Podle Ujfalušiho agenta Dalibora Laciny fotbalista oznámí svůj nový klub až po červnovém mistrovství Evropy. "Variant je stále několik a dříve než počátkem července to neoznámíme," řekl Lacina.

Ujfaluši přišel do Fiorentiny z Hamburku a odehrál za tradiční klub přes sto zápasů. "Přišel čas říci sbohem. Mám radost z toho, že se tady těším velké oblibě, ale už jsem se rozhodl. Odejdu do Španělska, i když ještě není nic podepsáno. Vždycky budu vzpomínat na ty čtyři skvělé roky tady, bylo to báječné," uvedl bývalý olomoucký fotbalista, který v poslední době nosí ve Fiorentině kapitánskou pásku.

Nevyloučil, že by se mohl do klubu vrátit. "Doufám, že budu hrát ještě dlouho, takže se tu třeba znovu objevím. Ale teď chci po bundeslize a Serii A zkusit další soutěž," prohlásil Ujfaluši.

Autor: