Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ujfaluši se omlouvá fanouškům

Sport

  16:06
PRAHA/MADRID - K poslednímu divokému reprezentačnímu období a především k zápasu se Slovenskem a událostem po nich se dnes vyjádřil kapitán národního týmu Tomáš Ujfaluši. Ve svém prohlášení připouští odpovědnost za špatné výsledky týmu, zároveň se důrazně ohrazuje proti bulvárním narčením ohledne večírku po zápase se Slovenskem.

Zklamaný Ujfaluši. foto: ČTK

"Jménem všech hráčů bych nejprve vyslovil omluvu za herní projev a výsledky v dosavadním průběhu kvalifikace. A to především za zklamání, které jsme našim fanouškům, partnerům a celé veřejnosti připravili prohrou v prestižním utkání proti soupeři ze Slovenska. Věřte, že nás dosavadní vývoj v naší kvalifikační skupině mrzí stejně jako naše příznivce," začal  své prohlášení sportovní stránkou posledních událostí současný kapitán národního týmu.

"Pokud se týká tzv. skandálních událostí po utkání se SR, chtěli bychom nejprve vyjádřit politování nad nešťastnou shodou okolností, která svým vznikem nahrála bulvárním médiím a poškodila tak image týmu reprezentace ČR a jejich jednotlivých členů." pokračuje následně ožehavějším tématem - údajným večírkem národního týmu po letenské porážce 1:2 od Slovenska.

"Zároveň se chceme distancovat od řady nepravdivých, denunciačních informací, které byly českým bulvárem tendenčně kolportovány. Především chceme zdůraznit následující: Jakékoliv společenské akce našeho týmu probíhaly pouze před a po ukončení reprezentačního srazu a nikoliv v jeho průběhu. Večeře po utkání se Slovenskem 1. 4. 2009 se uskutečnila jako naprosto neorganizovaná a neplánovaná akce až po ukončení reprezentačního srazu ČR v seriózní restauraci, která byla po celou dobu otevřena pro veřejnost a přístupná komukoliv," vrací se k pozápasovým událostem reprezentační stoper.

"Po celou dobu se v restauraci vystřídala řada hostů a většinu jsme ani neznali. Účelem naší návštěvy nebyla absurdně bulvárem podbízená oslava prohry. Chtěli jsme si pouze, až po ukončení reprezentačního srazu, mimo centrum pozornosti a v atmosféře interní komunikace mezi hráči vyříkat alespoň v zúženém kruhu naše názory na situaci, ve které se momentálně nacházíme. Tak se to ve sportu často dělá," potvrzuje slova o tom, že si hráči chtěli především vyříkat poslední nepovedené zápasy.

"Zásadně odmítáme, že bychom cosi arogantně a ignorantsky oslavovali. A naprosto odmítáme, že bychom trávili večer a noc v přítomnosti prostitutek. Bulvárem servírovaný program večera zcela odmítáme a považujeme ho za účelově zkreslený a nepravdivý. Stejně jako např. údajnou přítomnost našeho spoluhráče Marka Jankulovského, který s námi stejně jako mnoho dalších spoluhráčů v restauraci vůbec nebyl," zastal svého spoluhráče z národního týmu, který na základě posledních bulvárních informací plánuje ukončení reprezentační kariéry.

"Závěrem Vás ujišťujeme, že se ve zbývajících utkáních pokusíme ze všech sil vybojovat postup na MS 2010 a napravit tak dosavadní zklamání našich sponzorů, partnerů, fanoušků a celé veřejnosti," zakončil své prohlášení z Madridu obránce místního Atlética Madrid.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...