Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

United remizovali s Chelsea. Bod zachránil v nastavení Van Persie

Sport

  19:20
MANCHESTER/PRAHA - Fotbalisté Manchesteru United remizovali v utkání 9. kola anglické ligy s Chelsea 1:1. Za domácí ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal Robin van Persie. Český brankář ve službách „Blues“ Petr Čech do zápasu nezasáhl. Newcastle otočil duel na půdě Tottenhamu a zvítězil 2:1. Obrat načal střídající Sammy Ameobi, který skóroval po šesti vteřinách na hřišti. Jeho tým poprvé v sezoně vyhrál venku.

Rafael Da Silva v obležení obránců Chelsea foto: Reuters

Na straně Manchesteru nenastoupili v útoku suspendovaný Wayne Rooney ani Falcao, Chelsea se musela obejít bez nedoléčeného Diega Costy. Ke 350. duelu v dresu „Blues“ tak naskočil Didier Drogba.

A právě reprezentant Pobřeží slonoviny otevřel v 53. minutě skóre, když si naskočil na Fábregasův rohový kop a hlavou překonal gólmana De Geu. Drogba se trefil v Premier League poprvé od března 2012, Fábregas si připsal již osmou asistenci v sezoně.

Ve čtvrté minutě nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce hostů Ivanovič. Chvíli nato rozehráli United rohový kop, Fellainiho hlavičku gólman Courtois sice vyrazil, z dorážky se však prosadil nizozemský reprezentant Van Persie a svým třetím gólem v sezoně rozhodl o zisku cenného bodu pro svůj tým.

Tottenham měl v prvním poločase herní převahu a do šaten šel s vedením 1:0, když se v 18. minutě trefil Emmanuel Adebayor. Kouči „Strak“ Alanu Pardewovi se ale povedlo střídání. Do druhého dějství nasadil Ameobiho a ten po šesti vteřinách vyrovnal. Dvaadvacetiletý útočník vstřelil svůj první gól v Premier League, stejně jako Ayoze Pérez, jenž v 58. minutě rozhodl o vítězství Newcastlu po přesném Cabellově centru.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...