Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Uruguay - Korea 0:0, nula střel na bránu, Godín i Valverde pálili jen do tyčí

Korejský brankář Kim Sung-kju sleduje, jak se míč v utkání proti Uruguayi odráží od jeho tyče. foto: AP

Žádná střela na bránu, proto se zrodila čtvrtá bezbranková remíza na fotbalovém šampionátu. Body si tak rozdělily Uruguay s Jižní Koreou. Jihoamerický tým měl víc možností ke skórování, dokonce v závěrech obou poločasů Godín a Valverde trefili tyč, což se jako střela na bránu nepočítá. Na střely mimo vyhrála Uruguay 8:5.
  16:04

Uruguayský útočník Edinson Cavani dostal kolmici mezi stopery, v 86. minutě se se spoluhráčem Facundem Pellistri běželi do nadějného brejku na dva korejské obránce.

Jenže Cavani před pokutovým územím míč zasekl, počkal, až se do obrany vrátí další soupeřovi hráči a poslal zpětnou přihrávku na polovinu hřiště, což doprovodil gestem s rozmáchnutýma rukama.

Někdy až bezmoc ve finální fázi charakterizovala souboj ve skupině H. Přitom se hrál živelný ofenzivní zápas.

Aktivnější a nebezpečnější byla Uruguay. Největší možnost ke vstřelení gólu měl stoper Diego Godín. V závěru poločasu správě načasoval výskok v pokutovém území, po centru z rohu však hlavičkoval do tyče.

Uruguay je považována za tým, který může na šampionátu překvapit. Sílu má především v útoku. Jenže pětatřicetiletý Suárez se neprosadil, jeho vrstevník Cavani šel do hry jako náhradník, vycházející hvězda Darwin Núňez z Liverpoolu měl sice pár záblesků, ale i ani on se skóre nepohnul.

To mohl středopolař Valverde z Realu Madrid, v 89. minutě se probil středem pole, napřáhl z pětadvaceti metrů, ale jeho dělovka letěla do tyče. Korejský brankář by na míč nedosáhl.

Korejský gólman i celá obrana s příjmením Kim odolala. O ofenzívu se staral především kapitán Son z Tottenhamu. Po nedávné zlomenině očnice nastoupil s obličejovým krytem.

V nejlepší akci Korejců však nebyl, ve 34. minutě Mun-hwan přihrával z pravé strany pod sebe, I-čo byl ve vápně úplně sám, ale ze 14 metrů zakončil nad.

„Máme statečný tým, nikoho se nebojíme. Ukázali jsme, že jsme schopní čelit komukoli,“ řekl Paulo Bento, portugalský kouč ve službách Koreje.

Autor: