Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tu jizvu už Chiellini měl, sám je řezník, podporují Uruguayci Suáreze

Sport

  13:49aktualizováno  20:47
URUGUAY - Zatímco pro většinu světa je Luis Suárez po kousnutí Giorgia Chielliniho na mistrovství světa padouchem, doma v Uruguayi našel sedmadvacetiletý fotbalista zastání. Například deník La República ostře zaútočil na italského reprezentanta a označil ho za řezníka a jednoho z nejhorších obránců na světě.

Kousl mě, tady je důkaz! Ital Giorgio Chiellini reklamuje u rozhodčího Suárezův prohřešek. foto: Reuters

"Udeří vše, co se hýbe. Nikdo z našich hráčů si nestěžoval na kopance a údery loktem, které od něj obdrželi," napsal list po zápase, který Uruguay vyhrála 1:0 a na úkor soupeře postoupila na šampionátu v Brazílii do osmifinále.

Deník nešetřil ani Claudia Marchisia, který dostal po zákroku na Arévala Riose červenou kartu. "Jeho zákrok na Egidia byl na kriminál. Za to by měl být poslán na policejní stanici, nejen vykázán ze hřiště," uvedla La República.

Kanibal Suárez

Naopak Suárez při zápase potrestán nebyl, přestože Chiellini sudímu ukazoval otisk útočníkových zubů na rameni. A gesto italského reprezentanta odsoudil uruguayský kapitán Diego Lugano. "Tu jizvu měl už předtím. Neměl by tolik mluvit. On také nepatří zrovna ke slavným kapitolám italského fotbalu," uvedl.

Zakousl se už potřetí, hrozí mu tvrdý trest

Suárezovi přesto nakonec hrozí trest, protože soupeře pokousal už potřetí. V minulosti se zakousl do Otmana Bakkala z PSV Eindhoven a Branislava Ivanoviče z Chelsea. Poprvé si nezahrál sedm a podruhé deset zápasů.

Navzdory temné minulosti však Suárez našel pochopení i u trenéra Óscara Tabáreze, který dokonce prohlásil, že jde pouze o spiknutí britských novinářů. Za toto prohlášení na tiskové konferenci kouč dokonce sklidil potlesk jednoho z uruguayských žurnalistů.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...