Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

USA podlehly v přípravě Maroku

Sport

  15:58
NASHVILLE/LOS ANGELES - Nečekané problémy provázejí čtrnáct dní před zahájením šampionátu Spojené státy. Budoucí soupeř Česka prohrál 0:1 přípravný zápas s Marokem. Navíc přišel o svého kapitána Claudia Reynu, který musel kvůli zranění stehenního svalu střídat už v 16. minutě.

Pablo Mastroeni z USA leží na zemi po souboji s hráčem Maroka Mubarakem Bussufou. foto: ČTK

O porážce prvního soupeře českých fotbalistů na nadcházejícím mistrovství světa rozhodl v Nashvillu v poslední minutě zápasu Mohamed Mahídí.

Domácí utkání s africkým celkem přineslo americkému týmu necelé tři týdny před startem šampionátu v Německu nepříjemné problémy. Reyna byl v osmé minutě zezadu faulován, a i když se nohu snažil rozcvičit, po čtvrthodině hry ze zápasu odstoupil.

Rozsah zranění jedné z opor týmu ukážou až další lékařská vyšetření. "Je to těsně před mistrovstvím světa, takže to není dobře načasované. Snad z toho vyváznu s něčím banálním. Nemyslím si, že by to mělo být na dlouho, ale zítra toho budeme vědět více," řekl dvaatřicetiletý záložník anglického Manchesteru City, který se chystá už na čtvrtý světový šampionát.

Ve Spojených státech amerických se k přípravě sešli i fotbalisté Uruguaye a Rumunska, kteří se na finálový turnaj MS neprobojovali. Jihoamerický tým díky dvěma brankám Gonzala Vargase během třinácti minut vyhrál 2:0. Trenér Oscar Tabarez tak uspěl i ve druhém zápase na lavičce národního týmu, kam nastoupil v březnu.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!