Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Úspěch Baníku podnítil zájem zahraničních týmů

Sport

  17:36
OSTRAVA - Jarní výsledky a výkony zvedly zájem zahraničních klubů o ostravské fotbalisty, vedení Baníku však nehodlá dopustit rozprodej. Klub chce znovu postavit silný tým, ale to nebude možné, pokud dojde k příliš mnoha změnám. Bude proto usilovat nejdříve o příchody hráčů, teprve potom zváží možné odchody, řekl dnes na setkání s novináři generální manažer Verner Lička.

Fotbalisté Baníku Ostrava se radují z vítězství nad Spartou Praha foto: ČTK

Poptávka je po několika hráčích základní sestavy. Od brankáře Petra Vaška přes záložníky Tomáše Marka s Davidem Bystroněm až po útočníka Lukáše Mageru, ale na mušce zahraničních skautů je především nejlepší ligový střelec Václav Svěrkoš. Útočník, který si patnácti brankami vystřílel nominaci na Euro, bude na šampionátu hrát o své další angažmá. "Musíme ctít i džentlmenské dohody. Přejeme si, aby Venca zůstal, ale on tady přišel za nějakým účelem. Aby se znovu očistil a nastartoval. Má příležitost, že třeba přijde velký klub, za který chce hrát, a pak jde o to si sednout a pobavit se," řekl Lička.

Bronzový tým ligové sezony však oslabit nechce. "Máme svou vizi pod nějakým finančním rozpočtem. Chceme znovu postavit silný tým, což by nešlo, kdyby odchodů bylo hodně. Máme snahu, aby hráči nejprve do klubu přišli, a až pak teprve zvážit odchody," dodal Lička. Klub má podle zákulisních zpráv vytipovány čtyři posily.

Trenér Karel Večeřa přiznal pouze to, že pokračuje hledání levého obránce, který by měl dorazit na Bazaly ze Slovenska. "Máme rozjednány dva hráče na tento post. Celou přípravu už s námi po zranění absolvuje Petr Tomašák a to je hráč, který měl v lize rozjezd například jako Dušan Švento. Dáme mu znovu prostor, ať to zkusí," podotkl Večeřa.

Autor: