Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Nemůžu ani pořádně mluvit, líčil Dočkal. Soupeř mu zlomil chrupavku

Sport

  22:35
PRAHA - Vypadal jako boxer po těžkém knockautu. „Jak se cítím? Fantasticky, nemůžu ani pořádně mluvit,“ líčil fotbalista Bořek Dočkal už s úsměvem. Do smíchu však sparťanskému záložníkovi především v úvodu zápasu Evropské ligy proti Neapoli (0:0) rozhodně nebylo.

Sparťan Bořek Dočkal si z utkání s Neapolí odnesl zlomeninu chrupavky. foto:  Michal Šula, MAFRA

Z utkání uběhlo pár minut, když na soupeřově polovině odehrál míč hlavou a chtěl se za ním vydat do útoku, ale v tom dostal úder do nosu.

Neapolský obránce Miguel Britos se ho snažil zastavit a neobratně ho kopačkou zasáhl do obličeje.

„Byla to velká rána. Myslel jsem si, že budu muset střídat, krve mi teklo fakt hodně,“ říkal Dočkal do kamer České televize.

„V první moment to nevypadalo dobře,“ potvrdil trenér Vítězslav Lavička.

Záložník byl ošetřován snad pět minut, i proto se jeho spoluhráči v úvodu zápasu museli víc bránit. „Ale nakonec se to nějak povedlo zastavit,“ poznamenal Dočkal.

Ale bez následků nezůstal. „Podle prvních zpráv má zlomenou chrupavku. Oceňuju, že přes ten šrám byl hodně aktivní a platný,“ zdůraznil kouč.

López z Neapole, jehož se o míč snaží připravit Costa.
Marek Matějovský (vlevo) během utkání s Neapolí.
Kouč Neapole Rafael Benítez.
Soustředěný pohled na míč. David Lopéz (vlevo) a Lukáš Mareček.

Jakmile se s tamponem v nose šestadvacetiletý záložník vrátil na hřiště, Sparta hru ovládla. Měla převahu, Hušbauer mířil do břevna, Lafata z dorážky jen do brankáře. Krejčí z úhlu netrefil míč ideálně. Po přestávce skončil na brankové konstrukci i tečovaný volej Matějovského.

„Asi jsme si zasloužili vyhrát, ale abychom porazili Neapol, muselo by se nám sejít všechno najednou. Hlavně bychom museli proměnit šance, být produktivní, a to jsme nebyli,“ podotkl Dočkal.

I kdyby Neapol sparťané porazili, nic by to neměnilo na tom, že o postup do jarní vyřazovací fáze by museli ještě zabojovat v posledním utkání základní skupiny v Bernu.

V současné situaci tam za dva týdny potřebují uhrát alespoň remízu. Bern totiž vyhrál na Slovanu Bratislava a na Spartu ztrácí jen bod. Neapol už má jaro v pohárech jisté.

„Nepočítali jsme, že by Bern ztratil. Chtěli jsme Neapol porazit bez ohledu na to, jak dopadne zápas v Bratislavě. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom si postup zajistili už dnes, ale nedá se nic dělat,“ 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!