130 let
Aleš Besta.

Aleš Besta. | foto: ČTK

Exkluzivně

Útočník Aleš Besta dává Slavii k arbitráži kvůli výpovědi

Sport
  •   17:50
PRAHA - Ve Slavii má Aleš Besta smlouvu ještě na rok, ale klub mu nyní doručil výpověď. Sedmadvacetiletý útočník se bude bránit u arbitrážní komise fotbalového svazu.

"Důvody, které Slavia ve výpovědi uvádí jsou nesmyslné. Ohánějí se mou údajnou zdravotní nezpůsobilostí a tomu se musím smát, vždyť už od října minulého roku naplno trénuji," řekl LN Besta. Pro postup Slavie nemá příliš pochopení. "Kdyby mě nasadili do nějakých zápasů, a tam se ukázalo, že na to nemám, vzal bych to. Ale nic takového se nestalo."

Za áčko Slavie nastoupil v lize naposledy v květnu 2009, na podzim se objevil pouze v jednom přátelském utkání slávistické rezervy. "Postoj klubu je ryze účelový, jejich jednání absolutně nechápu."

Útočník, který v minulé sezoně hostoval v Polsku, chyběl při dnešním zahájení zimní přípravy červenobílých. Trenér Michal Petrouš nechtěl o jeho případném zařazení do týmu slyšet, ačkoliv Slavii shání posilu nejvíc do útoku. "Sice patří Slavii, ale už nehrál strašně dlouhou dobu. Co máme zprávy, tak jeho přístup je takový, že ani dál nechce hrát fotbal," uvedl Petrouš. "Nesmysl. Nevím jak na to pan Petrouš přišel, když se mnou v životě nemluvil," kroutí hlavou Besta. Bývalý hráč Brna skutečně mluvil o možnosti ukončení kariéry. "Mluvil, ale s tím, že chci skončit až za rok, a to je dost velký rozdíl. Do té doby jsem chtěl hrát za Slavii, což jsem také dost jasně deklaroval," uzavřel Besta.

Autor: Petr Adam