Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Utužování psychické kondice

Sport

  22:10
PRAHA - Slavia na vyprodaném novém stadionu v Edenu v sobotu převálcuje rozdílem třídy Jablonec, psychicky už zcela rozložená Sparta bude nakonec ráda za bod v Liberci a červenobílé oslavy nebudou brát konce.

Slavia se v Boleslavi cítila jako doma. foto: ČTK


Ano, takto by podle všech racionálních předpokladů mělo vypadat poslední kolo normální ligové soutěže. Ale je na české lize ještě něco normálního?


Nicméně buďme optimisty. O titul můžeme přijít již jen návratem formy ze zápasu se Žižkovem a souběžným zázračným působením sparťanských relikvií – figurky letenského chovance Řepky nebo Chovance. Obojí je snad už i za hranicí fyzikálních zákonů.


Proto je důležité se na předpokládanou radostnou událost dobře připravit. Psychologové totiž varují, že podobné extrémní situace, jako třeba milionová výhra v loterii, může po letech bezúspěšného sázení člověka připravit i o rozum.


Nejspíš tento soucitný ohled na věrné příznivce vedl kouče Jarolíma a jeho tým k tomu, co na jaře předváděli. Odborně se tomu říká psychické otužování. Takovou péči o fanoušky nám může závidět každý evropský velkoklub.


Obavy, že by zisk titulu nemuseli slabší jedinci přežít, jsou jistě na místě. Jménem všech fandů ale důrazně vzkazuji: My to risknem!


Autor (39) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!