130 let
Fotbalisté Manchester City slaví první branku zápasu.

Fotbalisté Manchester City slaví první branku zápasu. | foto: Reuters

Úvodní semifinále Ligy mistrů vyhráli fotbalisté Manchester City, Pařížani museli konec zápasu dohrát bez Gueyeho

Sport
  •   23:01
Paříž - Fotbalisté Manchesteru City vyhráli po obratu úvodní semifinále Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain 2:1. Domácí poslal do vedení po čtvrthodině hry Marquinhos, ale v 64. a 71. minutě Kevin De Bruyne a Rijád Mahriz otočili skóre. Od 77. minuty navíc francouzský celek hrál bez vyloučeného Idrissy Gueyeho. Odveta se uskuteční příští úterý v Anglii.

„Citizens“ neprohráli s Pařížany ani čtvrtý duel v evropských pohárech. Vítěz se ve finále utká s Realem Madrid, nebo Chelsea, jejichž úterní souboj ve Španělsku skončil 1:1. Finále je na programu 29. května v Istanbulu.

Semifinále Ligy mistrů si zahrají Real i Manchester City. Jedna odveta skončila bez branek, druhou rozhodla penalta

V domácí sestavě nechyběl nejlepší kanonýr týmu v soutěži Mbappé, který o víkendu kvůli zranění nedohrál ligový duel s Metami. Po pětizápasové absenci se vrátil uzdravený stoper Marquinhos.

Jako první zahrozili v 13. minutě Pařížané, ale Neymarovu ránu pod břevno Ederson vytáhl. O dvě minuty později se domácí radovali. Kapitán Marquinhos naběhl na Di Maríův rohový kop a hlavou na vzdálenější tyč nedal Edersonovi šanci.

Real, Manchester City a Chelsea vyloučí z aktuální Ligy mistrů kvůli založení superligy, tvrdí funkcionář UEFA

Za hosty poté zahrozil Silva, ale jeho zakončení z úhlu k tyči si brankář Navas pohlídal. V závěru úvodního poločasu se neprosadil ani Foden.

Manchester srovnal v 64. minutě, když De Bruyneho centr do vápna propadl až do sítě. O sedm minut později Mahriz z přímého kopu dokonal obrat. Šanci na závěrečný tlak PSG zmařil Gueye, který ostře přišlápl Gündoganovi lýtko a dostal červenou kartu. „Citizens“ od prosince vyhráli venku 18. soutěžní duel za sebou, čímž vylepšili anglický rekord.

Autor: ČTK