130 let
Lionel Messi je po zranění znovu ve formě.

Lionel Messi je po zranění znovu ve formě. | foto: Reuters

Uzdravený Messi je zpět. Poslal Argentinu hattrickem do čtvrtfinále

Sport
  •   10:00
CHICAGO/PRAHA - Uzdravený Lionel Messi pomohl fotbalistům Argentiny hattrickem za 19 minut porazit Panamu 5:0 a přispěl k postupu týmu do čtvrtfinále amerického šampionátu. V druhém utkání skupiny D vyhrálo Chile nad Bolívií 2:1 kontroverzní penaltou za ruku až v 10. nastavené minutě a v posledním kole se utká s Panamou v přímém souboji o postup.

Brzy devětadvacetiletý hvězdný útočník Barcelony Messi se zranil na konci května v přípravném utkání s Hondurasem.

Narazil si záda i žebra, v minulém týdnu pak musel svědčit ve Španělsku u soudu v případu krácení daní. Tentokrát už byl ale připravený na lavičce a v 61. minutě šel na hřiště za stavu 1:0 po brance Otamendiho.

Argentině se nedařilo definitivně zlomit soupeře, který hrál od 31. minuty v deseti, a postaral se o to až Messi, který mezi 68. a 87. minutou nastřílel tři branky.

Nejprve potrestal ztrátu míče při rozehrávce soupeře u vlastního vápna, následně se trefil z přímého kopu a zakončil i další brejk, přestože byl v obležení obránců. Skóre ještě uzavřel další střídající útočník Agüero.

„Záda mě ještě trochu bolela, ale šel jsem do toho. Postoupili jsme, to jsme chtěli, takže vše se zlepšuje,“ řekl Messi, kterého při každém dotyku s míčem povzbuzovalo 53.000 fandů na stadionu v Chicagu.

Podobného hrdinu mělo i Chile, protože Arturo Vidal dvěma góly zařídil výhru nad Bolívií. Poprvé se záložník Bayernu Mnichov prosadil jen 32 vteřin po začátku druhé půle.

Campos sice po hodině hry srovnal, ale utkání rozhodla v posledních vteřinách avizovaného osmiminutového nastavení kontroverzní penalta. Tu sudí nařídil za ruku Guttiéreze při centru Sáncheze. Po dlouhých dohadech se k penaltě postavil Vidal a střelou k tyči rozhodl.

Autor: ČTK