130 let

Slavia - Beer Ševa, Evropská liga: Stanciu a Kúdela slaví gól rumunského záložníka. | foto: MAFRA

Užívám si každou minutu na hřišti. Těším se na spoluhráče z Anderlechtu Tielemanse, říká Stanciu

Sport
  •   21:13
Praha - Boje s Chelsea o semifinále Evropské ligy před dvěma lety nezažil. U čtvrtečního utkání prvního kola vyřazovací fáze s jiným protivníkem z Anglie už slávistický fotbalista Nicolae Stanciu bude. „Je to velký zápas pro nás i pro celý klub,“ řekl v předvečer zápasu proti Leicesteru City.

Když Slavia na jaře 2019 vyřadila postupně Genk i Sevillu a svedla vyrovnané boje s Chelsea, pozdějším vítězem Evropské ligy, působil Stanciu ještě v Saúdské Arábii.

Teď už si vyřazovací část pohárové soutěže číslo dvě za Slavii zahraje.

„Poctivě jsme trénovali, připravení jsme velmi dobře a víme, co máme dělat,“ řekl Stanciu na středeční tiskové konferenci.

Sám Stanciu i celé mužstvo jsou ve formě. O víkendu dal krásný gól proti Pardubicím, jeho čtvrtý ligový v sezoně. Náramně si rozumí s dalšími záložníky Simou a Provodem.

„Cítím se dobře, užívám si každou minutu na hřišti, náš styl i taktiku,“ pravil rumunský středopolař.

Utkání 14. kola první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - Slavia Praha, 23....
Slavia vs. Beer Ševa, Evropská liga: Nicolae Stanciu (7) střílí branku.

„Rád mám míč na noze, snažím se co nejvíc přihrávat. Myslím si, že celý tým je ve vynikající formě, jsme na tom velmi dobře. Snad nám to vydrží.“

Slavistická záloha versus ta z Leicesteru.

Soupeř Slavie je třetí tým Premier League, vedle útočníka Vardyho má velkou sílu právě ve středu pole, kde je hvězdou Maddison, s kterým se Stanciu bude na hřišti také potkávat.

„Nepřipravuju se na jednoho hráče, ale těším se na celý zápas. Leicester má v týmu řadu kvalitních hráčů. Já se zvlášť těším na setkání s Youri Tielemansem, se kterým jsem nastupoval v Anderlechtu,“ připomněl Stanciu.

Nicolae Stanciu ze Slavie se raduje z gólu..

S třiadvacetiletým belgickým záložníkem se dokonce spojil. „Je to tak tři dny, co jsme spolu mluvili,“ poznamenal.

„Dlouhodobě v kontaktu nejsme, ale teď jsem mu poslal zprávu, pak jsme si i zavolali. Bavili jsme si o různých věcech, i životě a nejen o zápase, který nás čeká,“ líčil Stanciu.

Autor: Miloslav Novák