Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

V Barceloně by potřebovali doučování ze zeměpisu. Spletli si Budapešť s Bukureští a naštvali Maďary

Philippe Coutinho vstřelil jedinou branku Barcelony. foto: Reuters

Barcelona - To se nepovedlo. Oficiální facebooková stránka Barcelony lákala diváky na sledování utkání Ligy mistrů proti týmu Ferencváros, místo konání v maďarské Budapešti ale zaměnila za rumunskou Bukurešť.
  15:43

Slovinsko, nebo Slovensko? Česko, nebo Čečensko? Budapešť, nebo Bukurešť... Správci oficiálního facebookového účtu Barcelony si musí sypat popel na hlavu a zřejmě si zopakovat i zeměpis ze základní školy. Jednou chybou totiž naštvali hned celý národ Maďarů, který je pyšný na úspěšný celek Ferencváros Budapešť, který bojuje ve skupinové části Ligy mistrů.

Barcelona se spletla

Právě s ním Barcelona ve středu večer hraje, diváky ovšem lákala na údajný duel do hlavního města Rumunska, které leží o více než 800 kilometrů dál. „Tak snad Barcelona vyrazí do Bukurešti, aspoň budeme mít tři body zadarmo, když nedorazí k utkání v Maďarsku,“ kroutil hlavou jeden z fanoušků.

Chyba na sociálních sítích visela zhruba hodinu, správci se pak snažili mazat komentáře s narážkami na jejich překlep, pod nátlakem naštvaných Maďarů to ale bylo marné. „Kubala, Czibor a Kocsis se obracejí v hrobě,“ reagoval zase další s připomínkou maďarských fotbalistů, kteří za Barcelonu hrávali.

Barcelona hraje s Ferencvárosem ve středu hodin od 21 hodin, utkání se koná v Budapešti a hrát se bude bez diváků. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!