130 let

ilustrační snímek | foto: slavia.cz, Petr Končal

V Edenu s dvojníkem. Příznivci Slavie mohou mít na tribuně vlastní figurínu s fotografií

Sport
  •   13:05aktualizováno  13:08
Praha - Přestože se kvůli limitu 300 osob při sportovních akcích fanoušci slávistických fotbalistů po restartu ligové sezony zatím na stadion nedostanou, mohou tým při sobotním úvodním domácím duelu po koronavirové pauze proti Jablonci podpořit aspoň symbolicky prostřednictvím svého „dvojníka“. Vršovický klub ve spolupráci s jedním z hlavních partnerů sázkovou kanceláří Fortuna připravil pro příznivce možnost umístit za 499 korun do hlediště v Edenu plastovou figurínu s vlastní fotografií.

Pražané ve spolupráci s Fortunou, která je také titulárním sponzorem ligy, zatím na sedadla na jižní tribuně rozmístili 1000 figurín s podobiznami hráčů A-týmu v životní velikosti. Postupně je budou nahrazovat obličeji jednotlivých fanoušků. Příznivci se do speciální akce mohou zapojit tím, že se přihlásí na webu https://fanousek.prihraj.cz/, nahrají svou fotografii na bílém pozadí a zaplatí „vstupné“.

Slavia nabízí svým fanouškům vlastní podobiznu na tribunu.
Pohled z tribun.

„Jsme rádi, že jsme se s klubem dokázali rychle domluvit a můžeme i pomoci. Částka bude z poloviny využita na výrobu figuríny, kterou si po skončení akce mohou fanoušci odnést na památku, 250 korun pak bude určeno na podporu a rozvoj mládežnické akademie Slavie Praha,“ uvedl v tiskové zprávě manažer sponzoringu Fortuny Marek Janoušek.

Sledujte podrobnou on-line reportáž ze zápasu 25. kola první fotbalové ligy mezi Spartou a Plzní.

Fanoušci po rozmístění figurín získají fotku svého „dvojníka“, kterého mohou vidět také během televizních přenosů. Prvních 200 příznivců navíc získá odměnu - slávistický dres na příští sezonu, sázenku od Fortuny, vstup na prohlídku klubového muzea v Edenu nebo další ceny.

Pohled do tribun Sinobo Stadium.

Fanouškův dvojník může zůstat na místě nejen v zápase s Jabloncem, ale až do doby, kdy se opatření proti covidu-19 uvolní a do hlediště budou znovu smět diváci. Každý příznivec pak dostane zpět svou fotografii podepsanou od hráčů A-týmu.

Ligový mistr a lídr tabulky nabídl fanouškům možnost vystavit v hledišti i vlastnoručně vyrobené figuríny. Příznivci zároveň přes odbor přátel Slavie mohou na stadionu vyvěsit i vlajky. Červenobílí mají v poslední době nejvyšší domácí návštěvnost v lize, v průměru v této sezoně na jejich zápasy v Edenu chodilo téměř 15 tisíc lidí.

Autor: ČTK