Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

V Edenu zhasla na 15 minut světla, pak začal úřadovat Škoda. V čele je ale Plzeň

Sport

  18:11aktualizováno  20:41
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slavie porazili na úvod jarní části sezony Jihlavu 2:0. Duel 17. ligového kola rozhodl dvěma brankami Milan Škoda, který ve 28. minutě otevřel skóre a v 51. minutě proměnil penaltu. Červenobílí tak pod koučem Jaroslavem Šilhavým neprohráli ani v patnáctém soutěžním utkání. V čele tabulky je ale o jeden bod Plzeň, která porazila Příbram 1:0 gólem Krmenčíka.

Milan Škoda ze Slavie se raduje ze svého druhého gólu. foto: ČTK

17. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Branky: 28. a 51. z pen. Škoda. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták. ŽK: Ščuk - Batioja, Štěpánek, Kryštůfek. Diváci: 14 116.

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)

Branka: 70. Krmenčík. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Koval. ŽK: Ivanschitz - Tregler, Bazal, Ayong. Diváci: 8876.

1. FC Slovácko - FK Jablonec 0:0

Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Pospíšil. ŽK: Koné, Tetteh - Doležal. ČK: 72. Daníček (Slovácko). Diváci: 3445.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)

Branky: 21. Fillo - 34. vlastní Vondrášek. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Peřina. ŽK: Šušnjar - Ashiru, Šural. Diváci: 2516.

Zápas začal kvůli problémům s osvětlením o 15 minut později.

Slavii chyběl kvůli kartám čerstvý vítěz mistrovství Afriky Ngadeu a trenér Šilhavý v jarní premiéře vsadil na útočné rozestavení s dvěma hroty. V základní sestavě scházel také kapitán Bílek. Pražané před 14 tisícovkami diváků od začátku dominovali a hosté s velkým štěstím a díky skvěle chytajícímu Hanušovi prohráli první poločas jen o jednu branku.

V osmé minutě se do úniku dostala jedna za slávistických posil Sýkora, ale místo střely zbytečně přihrával a z šance nic nebylo. Po dvaceti minutách poprvé ukázal své umění bývalý gólman Pražanů Hanuš, když po Sýkorově centru famózně vytáhl Škodovu hlavičku na tyč.

Domácí se dočkali v 28. minutě, kdy Frydrych dlouhým pasem za obranu našel Škodu, ten si míč posunul do běhu a sám před Hanušem nezaváhal. Slávisté dál svírali soupeře před jeho vápnem, ale Zmrhal z úhlu těsně minul a ve 43. minutě po dorážce po rohu zkazila Škodovi radost tyč.

Hostující brankář Hanuš se proti bývalému klubu překonával a v závěru poločasu nejprve vyrazil Frydrychovu střelu a ihned poté téměř zázračně s pomocí tyče i Mešanovičovu dorážku.

Po pauze už slávisté vedení pojistili. Po zákroku Štěpánek na Sýkoru na hranici vápna odpískal rozhodčí Zelinka penaltu a Škoda ji v 51. minutě s pomocí břevna proměnil. Desátým gólem v ligové sezoně se dotáhl na nejlepší střelce sezony bratra Michala a sparťana Lafatu.

Milan Škoda ze Slavie se raduje ze svého druhého gólu.
Petr Jiráček z Jablonce.

Jihlava až za nepříznivého stavu 0:2 začala více hrozit. Pavlenka ale vykopl Ikaunieksovu pohotovou střelu a v 58. minutě mu po dalekonosné ráně od Dvořáka, slavícího v neděli 28. narozeniny, pomohla tyč. Mezitím na druhé straně hlavou ve vyložené pozici minul Zmrhal.

Domácí po druhé trefě polevili a hosty mohl dostat zpět do utkání střídající Rabušic, v 78. minutě však z úhlu minul. Na druhé straně přestřelil Ščuk.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!