Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

V kabině jsme si něco řekli, po půli ale zůstalo jen u řečí, zlobí se Bičík

Sport

  10:00
PRAHA - I když Spartu několikrát zachránil před inkasovaným gólem, zabránit gólu Nicolae Stancua brankář Sparty David Bičík nedokázal. Letenští tak po povedeném závěru první půle vedení 1:0 neudrželi a po remíze 1:1 má před odvetou 3. předkola Ligy mistrů blíž Steaua Bukurešť. Bičíka mrzí víc než výsledek fakt, že Sparta ve druhém poločase nepochopitelně polevila.

David Bičík se snažil přimět své spoluhráče k aktivitě, ale nepodařilo se mu to. foto:  Michal Šula, MAFRA

Mrzí mě, že jsme dostali gól po nasimulovaném pádu, litoval kouč Sparty Ščasný

„Vůbec netuším, proč k tomu polevení došlo. V kabině jsme si říkali, že chceme hrát stejně jako konec první, ale zůstalo jen u řečí. Třeba byla chyba ve mně, že jsem kluky nevyhnal výš. Otázkou je, jestli by mě slyšeli,“ řekl pětatřicetiletý gólman po zápase.

„Myslím si, že Steaua byla podceňovaná, je to dobré mužstvo, v téhle fázi kvalifikace není nikdo špatný. Ale před odvetou se nevzdáváme. Když si vzpomenu, jak jsme na jaře hráli venkovní zápasy v Krasnodaru nebo na Laziu, stát se může cokoli. Je to pořád otevřené,“ doplnil Bičík.

Místo tří obránců jsme hráli na pět

Podle něj má Sparta šanci v odvetě uspět, pokud bude hrát tak, jako na konci prvního poločasu.

„Dneska bychom měli šanci na úspěch, kdybychom navázali na posledních dvacet minut první půle. To jsme byli lepší, zaslouženě vedli. Jenže pak jsme zalezli. Místo tří obránců jsme hráli vzadu v pěti. Ale musíme si říct, že nás k tomu soupeř donutil,“ přiznal.

Rozpačité remízy: Sparta přišla o výhru v závěru, Plzeň dohrávala v deseti

Ocenil také Nicolae Stancua, který v 75. minutě po parádně provedeném přímém kopu vyrovnal na 1:1.

„Nestihl jsem ani reagovat, míč jsme viděl, až když letěl do brány. Byli jsme s kluky domluvení, že skákat nebudou. Viděli jsme několik jejich přímáků a čekali kulišárnu. Se zdí to nemělo nic společného, ten kluk to trefil fakt dobře. Z hranice vápna se tohle strašně těžko chytá. Myslím si, že i kdyby vyskočili, tak je to stejně přeletělo,“ dodal Bičík.

Šural: Druhá půle se nám vůbec nepovedla

První zápas v evropských pohárech za Spartu a hned první gól vstřelil Josef Šural, který nastoupil na hrotu útoku s Davidem Lafatou. Jeho přesná hlavička po rohovém kopu Dočkala ve 35. minutě jej však po zápase příliš netěšila.

Plzeň a Sparta před vstupem do LM. Viktoria šetřila, Sparta stále vábí posily

„Měl jsem chodit před jejich prvního beka v zóně. Dobře jsem se před něj nebo za něj dostal a přeskočil jsem ho. Druhá půlka se nám ale vůbec nepovedla, takže je to takové smutné. Z gólu radost mám, ale z výsledku určitě ne,“ smutnil Šural.

„Nechtěli jsme hlavně obdržet branku, kluci vzadu celkem dobře bránili. Bohužel to potom Stanciu fantasticky trefil. Spíš jde o to, že tahle standardka nemá vůbec vzniknout, než potom řešit, jestli to dobře trefil nebo ne,“ připomněl útočník, kterého v 59. minutě vystřídalm Fatai.

Přehrávali jsme je, měli jsme dát druhý gól

Stejně jako Bičík poukázal na to, že Sparta nenavázala ve druhé půli na výkon z toho prvního.

„Je velká škoda, že jsme do konce prvního poločasu nepřidali druhý gól, protože šance na něj byly. Přehrávali jsme je. Bohužel nám přestávka asi neprospěla a druhá půlka se nám vůbec nepovedla. Steaua na nás vlétla, přehrávala nás, měla lepší pohyb. A s tím všechno souviselo,“ mezelo Šurala.

Josef Šural (vpravo) ze Sparty se raduje z gólu.
Josef Šural se raduje z gólu do sítě rumunské Steauy.

„Nevím, zda to bylo tím, že oni zvýšili obrátky, nebo tím, že jsme zalezli. Nebo jestli jsme odešli fyzicky. Nevím, co k tomu říct. Obrázek druhé půle byl prostě takový, že oni byli silní na balonu a my jenom běhali. Všude jsme byli pozdě. Šance vidím stejně, 50 na 50. Jedeme tam vyhrát, ale bude to těžké,“ dodal.