Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

V nominaci na zápas s Kanadou jsou Čech, Rosický i Vydra

Petr Čech

  11:00aktualizováno  11:51
PRAHA - V nominaci fotbalové reprezentace na přípravné utkání s Kanadou je většina opor včetně Petra Čecha a Tomáše Rosického. Chybí jen zraněný Jaroslav Plašil a také obránce Michal Kadlec. Naopak se po zranění vrací Matěj Vydra a také Ladislav Krejčí, který naposledy reprezentoval v březnu. Nominaci dnes oznámil trenér Josef Pešice.

Radost český fotbalistů. Zleva Matěj Vydra, Ladislav Krejčí a Vladimír Darida foto: ČTK

Zatímco v závěru kvalifikace o mistrovství světa měl Pešice k dispozici 23 hráčů, tentokrát sestavil jen osmnáctičlenný výběr. V nominaci nejsou například sparťané David Lafata, Josef Hušbauer či plzeňští hráči Tomáš Hořava a Václav Procházka. Nedostalo se ani na Michala Kadlece, kterého prý není třeba zkoušet, proto dostali prostor jiní hráči.

"Chci dát šanci Ondrovi Čelůstkovi a dalším hráčům z nastupující generace, jako jsou Krejčí, Vydra, Mazuch a další. Proto jsme skládali tým tak, aby tito hráči mohli hrát," řekl Pešice na tiskové konferenci. "Proto jsem také rád, že je tu Tomáš Rosický, aby těmto mladým hráčům usnadnil roli," dodal.

Kapitán Rosický v posledních dvou zápasech na Maltě a v Bulharsku chyběl na žádost Arsenalu, aby mohl doléčit zranění. Momentálně pravidelně nastupuje, proto nebyl důvod ho z nominace znovu vynechávat.

"Minule jsme vyhověli Arsenalu. Teď jsem s Tomášem mluvil a je fit. Přislíbil účast. Pokud se nestane nic v tom dnešním a nedělním utkání Arsenalu, tak přijede," řekl Pešice.

Z tradičních opor nevyužije kromě Michala Kadlece už jen Plašila, který má zdravotní problémy. "Zítra má projít speciálním vyšetřením, pak se bude se vědět, o jaké zranění se přesně jedná," uvedl Pešice.

Reprezentace se sejde v úterý 12. listopadu. Chybět na srazu bude manažer Vladimír Šmicer, který jako jediný z dosavadního realizačního týmu již definitivně skončil. "Domluvil se s předsedou Miroslavem Peltou, že utkání s Kanadou již vynechá," řekl mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. Zápas se bude hrát v pátek 15. listopadu v Olomouci.

JménoKlubStartyBranky
BRANKÁŘI
ČechChelsea1050
VaclíkSparta10
OBRÁNCI
SivokBesiktas443
G. SelassieBrémy261
SuchýSpartak160
MazuchDněpropetrovsk20
ČelůstkaSunderland00
ZÁLOŽNÍCI
RosickýArsenal9321
JiráčekHamburk263
HübschmanŠachtar561
RajtoralPlzeň120
VaněkJablonec50
DaridaFreiburg150
DočkalSparta52
KrejčíSparta31
ÚTOČNÍCI
KadlecFrankfurt72
KozákAston Villa72
VydraWest Brom.82
Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...