130 let
Chelsea (Romelo Lukaku)

Chelsea (Romelo Lukaku) | foto: Reuters

V šestnácti o Chelsea snil. Za dva roky debutoval

Sport
  •   18:50
Už v osmnácti se mu splnil životní sen. Romelo Lukaku, osmnáctiletý belgický reprezentant, v sobotu debutoval v dresu Chelsea. "Mohl jsem dát i gól. Ale jsem hlavně šťastný, že jsem pomohl týmu k vítězství," řekl pro klubový web Lukaku po úspěšném utkání s Norwichem 3:1.

Nová posila londýnské Chelsea, která před sezonou přišla z Anderlechtu Brusel, má již v 18 letech jisté místo v prvním týmu.

I když se v úvodních dvou kolech Lukaku na trávník nepodíval, v sobotu už ho kouč Villas-Boas využil na téměř dvacet minut, když vystřídal hvězdného spoluhráče Torrese. "Bylo nádherné, jak mě fanoušci přivítali. Chci jim to vrátit tím, že s týmem na Stamford Bridge vrátíme trofeje," sdělil po utkání Lukaku.

Lukakův debut za Chelsea proti Norwichi

I když drtivá většina týmu je pohromadě delší dobu, léto změny přineslo. Hlavním trenérem se stal André Villas-Boas, přišel právě Lukaku a poslední akvizicí je Juan Mata, španělský reprezentant a bývalý hráč Valencie. "Kouč je velmi přísný, ale snaží se mě motivovat. Věřím, že se pod ním budu neustále zlepšovat," popsal Lukaku.

Po zranění Didiera Drogby, který po střetu s brankářem Norwiche zůstal několik chvil v bezvědomí, je téměř jisté, že urostlý belgický útočník prostor dostane, i když jsou v týmu mnohem zkušenější Torres, Anelka a Kalou.

Lukaku na Stamford Bridge v 16 letech

Lukaku už když byl malý, snil o tom, že nastoupí v domovském chrámu Chelsea na Stamford Brigde. Internetem se šíří video, na němž Lukaku v šestnácti letech na školním výletě navštívil stadion "Blues". "Dejte mi míč a budu tady hrát pět hodin," žasl. "Jestli budu někdy v životě plakat, bude tehdy, když nastoupím za Chelsea. Miluji totiž tento klub," rozplýval se.

Autor: Tomáš Vrábel