130 let
Potyčku v závěru utkání mezi Spartou a Olomoucí rozpoutal tvrdý faul na Adama...

Potyčku v závěru utkání mezi Spartou a Olomoucí rozpoutal tvrdý faul na Adama Karabce. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Spartu nesrazil ani bleskový gól soupeře, jediný nováček remizoval s klokany

Sport
  •   21:43
Fotbalisté Sparty vstoupili do ligové sezony domácím vítězstvím 3:2 nad Olomoucí. V úvodním kole zvítězil také Jablonec, který udolal Ostravu 1:0. Jediný nováček nejvyšší soutěže Hradec Králové remizoval 1:1 s Bohemians 1905 a Pardubice hrály s Karvinou 2:2.

Sparta proti Olomouci musela otáčet skóre. Sigmu poslal do vedení ve třetí minutě Kryštof Daněk, ve 12. minutě srovnal z penalty David Moberg Karlsson. Obrat dokonal v 64. minutě Ladislav Krejčí mladší, poté si vlastní gól vstřelil hostující kapitán Roman Hubník. Konečné skóre stanovil v nastavení střídající Pablo González.

Spartu přetlačil ke konci zápasu vídeňský Rapid 1:2. Letenští zabojují o Ligu mistrů za týden znovu

Sparta porazila Olomouc stejným výsledkem jako naposledy na Hané a vítězně se naladila na středeční domácí odvetu 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň. V ní bude dotahovat ztrátu 1:2 z prvního zápasu. Obnovenou soutěžní premiéru na lavičce Hanáků si odbyl trenér Václav Jílek, jenž v minulosti vedl i Letenské.

O výhře Jablonce nad Ostravou rozhodl v 88. minutě netradičně hlavou střídající Václav Pilař, který měří jen 171 centimetrů. Předtím oba týmy jednou zachránila branková konstrukce. Severočeši doma v lize neprohráli s Baníkem už 17 utkání.

Hradec Králové poslal proti Bohemians do vedení ve 14. minutě Daniel Vašulín, krátce po změně stran odpověděl David Puškáč. Trenér Miroslav Koubek tak nezažil vítězný soutěžní debut na lavičce „Votroků“, kteří se do nejvyšší soutěže vrátili po čtyřech letech. Kvůli nevyhovujícímu stadionu hrají Východočeši domácí duely v azylu v Mladé Boleslavi.

PLZEŇÁK: Výprask Baníku dal naději, že bude líp. Tak mi ten optimismus proti Opavě nezkazte

Ze stejného důvodu působí na stadionu Bohemians v Ďolíčku Pardubice. Východočeši proti Karviné smazali dvoubrankové manko a remizovali 2:2. Bod jim zajistil dvěma góly Emil Tischler, za hosty se předtím prosadili z penalty Kristi Qose a Michal Papadopulos. Výsledkem 2:2 skončil i předchozí vzájemný souboj.

Další čtyři zápasy úvodního kola jsou na programu v neděli. Po částečném rozvolnění diváckých omezení může od nové sezony do hledišť až pět tisíc lidí a stadiony s kapacitou přes deset tisíc míst pak mohou být zaplněny z poloviny.

Autor: ČTK