Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vakcíny pro permanentkáře Slavie? Když nám je někdo z výrobců prodá, rádi je zaplatíme, napsal Tvrdík

Fotbalisté pražské Slavie si i na jaře zahrají Evropskou ligu. foto: ČTK

Praha - V pátek se rozjíždí jarní část české fotbalové soutěže, hráči se i nadále musí obejít bez podpory diváků. Prázdné tribuny mrzí týmy i fanoušky. V brzké zlepšení situace doufají především v táboře Slavie. Už za měsíc totiž do Edenu k utkání Evropské ligy přijede Leicester, momentálně čtvrtý celek anglické Premier League. Jeden z fanoušků na Twitteru vyzval šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka, aby zařídil pro pernamentkáře vakcínu. Ten na to vzápětí zareagoval.
  12:00

Není pochyb, že souboj s takto věhlasným soupeřem by si zasloužil podporu přímo z ochozů. A stejně to vidí také příznivci sešívaných. 

Ondřej Kolář a Jaroslav Tvrdík při mistrovské korunovaci.
Alexander Bah, zimní posila pražské Slavie.

„Apeluji na pana Tvrdíka, aby dovezl 25 000 dávek čínské vakcíny CoronaVac, daroval je permanentkářům a my tak mohli na Slavia – Leicester. Konec hlášení,“ napsal příznivec sešívaných.

Trpišovský: Takovou přípravu jsem nezažil, je to extrém. Spoustu věcí jsme řešili přes telefon

Reakce slávistického bosse na sebe nenechala dlouho čekat. „Rádi bychom jako klub zaplatili vakcínu pro všechny permanentkáře, kdyby nám ji někdo z těch výrobců, jejichž vakcíny se smějí používat v EU, prodal.“ 

Alespoň částečnou podporu zajistilo vedení pražského celku hráčům ještě před zimní přestávkou. Třeba na klíčový duel Evropské ligy proti Hapoelu Beer Ševa mohlo v rámci projektu ministerstva zdravotnictví dorazit šest stovek otestovaných hostů z řad partnerů.

Že by měl Jaroslav Tvrdík další eso v rukávu?