Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Van Nistelrooij skončil u Oranjes

Sport

  10:33
AMSTERODAM - Nizozemský útočník Ruud van Nistelrooij se rozhodl ukončit reprezentační kariéru. Dvaatřicetiletý fotbalista už bude hrát jen za Real Madrid, s kterým má smlouvu ještě na dva roky.

Tomáš Ujfaluši bude mít nyní klidnější spaní, Ruud van Nistelrooij už mu problémy dělat nebude. foto: ČTK

"Prostudoval jsem si termínový kalendář Realu a nizozemského týmu a zjistil, že nastupovat za obě mužstva by pro mě bylo příliš fyzicky náročné. Proto jsem se rozhodl takhle," citovala Van Nistelrooije agentura Reuters.

Někdejší hvězda Manchesteru United odehrála za národní celek poslední zápas v semifinále červnového mistrovství Evropy proti Rusku. Svým gólem v 86. minutě Van Nistelrooij poslal utkání do prodloužení, v němž Nizozemci překvapivě podlehli 1:3.
Jeho účet v reprezentaci se zastavil na 64 zápasech a 33 brankách.

Rozhodnutím skončit v národním týmu se Van Nistelrooij připravil o šanci dohnat rekordmana Patricka Kluiverta, jenž dal v dresu "oranjes" 40 gólů. Van Nistelrooij se dělí o čtvrté místo.
Z reprezentace odešel po sporech s trenérem Markem van Bastenem už loni v lednu, ale posléze se do týmu vrátil. Pod jeho nástupcem Bertem van Marwijkem si už nezahraje.

Autor: