Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vaniak zůstává ve Slavii

Sport

  12:33
Ještě minimálně jednu sezonu bude branku fotbalistů Slavie Praha hájit Martin Vaniak, který v Edenu prodloužil smlouvu. Ačkoliv se mu v průběhu uplynulé sezóny pár zápasu nepovedlo a byl vystřídán Michalem Vorlem, stal se jedním z hlavních strůjců zisku titulu.

Martin Vaniak diriguje spoluhráče při utkání Poháru UEFA proti Tottenhamu. foto: Lidové noviny

Sedmatřicetiletý brankář přišel do Slavie loni v červenci a zažil s ní velice úspěšnou sezonu. Jeho výkony výrazně pomohly červenobílým k historickému postupu do základní části Ligy mistrů a k zisku mistrovského titulu. "Byla to snadná volba, máme před sebou velkou výzvu v podobě předkola Ligy mistrů a obhajoby titulu. Bylo by krásné si podobné úspěchy zopakovat," řekl Vaniak na slávistických webových stránkách po podpisu smlouvy.

Vaniak je společně se Stanislavem Vlčkem nejvíce spojován s dvěma vítězstvími v závěrečném předkole Ligy mistrů proti Ajaxu. V lize nastoupil zkušený gólman za Slavii k 25 zápasům, v třinácti z nich udržel čisté konto. Dosud v nejvyšší domácí ligové soutěži odehrál 373 utkání.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...