Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

V Liberci už mají jasno. Csaplára s Kotrbou nahradí Vavruška

Sport

  17:52aktualizováno  18:20
LIBEREC/PRAHA - Liberečtí fotbalisté mají staronového trenéra. K týmu, který ve zbylých jedenácti kolech bude bojovat o záchranu v první lize, se vrací David Vavruška. Ve funkci střídá Jiřího Kotrbu a Josefa Csaplára, jež v pondělí ráno skončili kvůli špatným výsledkům.

Trenér David Vavruška¨ foto: ČTK

Dvaačtyřicetiletý Vavruška dočasně trénoval Liberec už v minulém ročníku, kdy na posledních šest kol nahradil Jaroslava Šilhavého. Pak se v létě přesunul k juniorce a nyní se zase vrací k áčku...

Jméno nového trenéra oznámil klub na svých internetových stránkách.

Liberec řeší krizi. Odvolal trenéry Csaplára a Kotrbu

Loni však byl Vavruška v úplně jiné situaci. Tým přebíral na pátém místě - nakonec skončil čtvrtý a vybojoval postup do předkola Evropské ligy.

Teď bude v úplně jiné pozici. Liberec je v prvoligové tabulce předposlední, a to ještě jen díky lepšímu skóre. Na nesestupovou 14. příčku ztrácí tři body.

„Všechny soukromé záležitosti a starosti nás všech musí stranou. Jsme v situaci, která je složitá, ale nikoli neřešitelná. Dostali jsme se do ní sami, a sami jí musíme zvládnout. Všichni musíme pracovat ne na sto, ale na sto padesát procent. Věřím, že to zvládneme,“ řekl nový liberecký trenér Vavruška pro klubový web.

V severočeském klubu jde o druhou trenérskou výměnu v ročníku. Po podzimu skončil Samuel Slovák, místo něhož přišli Jiří Kotrba a Josef Csaplár.

Ale ani oni výsledkové zlepšení nezajistili. Liberec na jaře prohrál všechny tři zápasy - proti Slavii, Dukle i Teplicím. A tak se vedení klubu v pondělí dopoledne odhodlalo k další trenérské rošádě.

Vavruška má prvoligové zkušenosti ještě z Příbrami. Nové mužstvo převezme v úterý, kdy začne přípravu na sobotní utkání v Ostravě.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...