Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ve Slavii skončí i Jaroslav Černý. Peníze, peníze, peníze...

Sport

  10:37
PRAHA - Slavia o Jaroslava Černého stála, kouč Petrouš ho chtěl v boji o záchranu, vše ale ztroskotalo. Slavia nabídla Černému finanční podmínky, které nemohl akceptovat. "Byly nižší asi o třetinu," prozradil isport.cz Černý.

Zklamaní fotbalisté Slavie (Jaroslav Černý). foto: ČTK

Jaroslav Černý po třech letech opouští fotbalovou Slavii. První dva ročníky vyšly sešívaným náramně, získali po dlouhých letech dva mistrovské tituly. Ale v letošní sezony vygradovaly finanční problémy. Slavia se bez okolků přiznala, že hráčům dluží 30 milionů korun.

Navíc i výsledky jsou strašidelné, slávistům po sedmnácti kolech patří až 14. příčka (z Gambrinus ligy sestoupí 15. a 16. tým). A tak po podzimní části přišla čistka. Slavia ukončila spolupráci s Belaidem, Raguedem a Bestou, v týdnu podal výpověď Trapp - VÍCE ZDE. Kvůli financím, které Slavia Trappovi dluží. "Mrzí nás to, ale hráče jeho kvalit je škoda. Výpovědí se bude ještě zabývat ČMFS," řekl generální ředitel Slavie Platil.

Slavia neuplatnila opci - nenabídla Černému stejné podmínky
A proč končí i Jaroslav Černý, o kterého měl kouč Petrouš zájem? Peníze, peníze, peníze... Slavia měla na Černého opci, ale musela mu předložit stejné podmínky, což se nestalo. "Byly asi o třetinu nižší," řekl Černý pro isport.cz

"Určitě jsem nechtěl odcházet za situace, v níž Slavia momentálně je. Jenže mně je třicet jedna a člověk v tomto věku musí hledět také trochu na sebe. Kdyby to bylo akceptovatelné, tak bych se rozmýšlel, ovšem v tomto případě to nešlo." uzavřel bývalý kapitán sešívaných.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!